братовчедът-художник на Амели Пулен върлува из Варна

img_1656

последните пъти във Варна, вместо да гледам другите неща из улиците на града, като хора, витрини и дупки по тротоара се оглеждам да мерна някое ново творение на една незнайна но мега креативна ръка, която претворява трафопостове, всякакви кутии за жици, разположени на публични места и много други иначе незабележими и некрасиви елементи от градската среда в свежи типове, човеци, мини сюжети. с мисъл. и стил. и внимание към детайла.

img_1641

ето така из Варна напоследък (по мои сметки в последните година-две) се е развихрил на Амели Пулен братовчед й. не знам как се казва, но знам, че създава нещо изящно. и превръща града в сцена на модерното изкуство, колкото и гръмко да звучи това.

искам да го поздравя този човек. да му кажа, че е невероятен. да предложа на Кмета на Варна да го издири и да го награди и да му дава безплатно бои, за да продължи човекът да рисува. и човекът да продължи да ни изненадва – зад този ъгъл, и зад онзи, на онова електро-табло, на вълнолома, на фара, из кварталите и в центъра – навсякъде.

img_1643

а междувременно ще си колекционирам снимки с произведенията му. ето четири. в колекцията си имам още няколко, но да не досаждам. ако забележиш и други – изпращай ми ги, моля, но не казвай къде са, искам сама да ги открия другия път като минавам натам 🙂

img_1654

8 thoughts on “братовчедът-художник на Амели Пулен върлува из Варна

  1. Страхотно! Много чаровно изкуство… Сещам се за един разказ на Хулио Кортасар за художниците на графити.

  2. Засичала съм ги да рисуват по „Съборни“. Бяха двама, момче и момиче, много симпатични. 🙂

  3. хаха благодаря ви аз бях виждал само най долната рисунка на трафопоста, другите са още по оригинални и идейни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *