най-голямото наследство

img_3068често хората се карат – делят наследство. броят кой какво получил, на кого какво му завещали – апартамент, къща, магазин, завод … или само кола, или само котка и чизми. едните завиждат много, другите се страхуват много, че първите им завиждат.

мисля си, че най-голямото наследство, което получава всеки от нас не е това, което може да се опише в нотариален акт или с банкова сметка.

най-голямото наследство е това, което остава у нас от нашите родители, това, което са успели да ни предадат, генетично или чрез възпитанието си. напред излизат жаждата за живот, усещането за свобода и отговорност на избора, готовността да се рискува и да се общува свободно, таланта и полето да го развиеш, въображението и липсата на окови, които да го приземят преждевременно, амбицията и нуждата да знаеш още и още, действеността и предприемаческия дух.

и това наследство друг не може да ви го вземе. или го имате – или не. но ако го имате – не оставяйте прахоляка от забързаното ежедневие и глупавите извинения да го покрият до забрава. ок?

на рисунката – машина за сняг, Али (4 г.)

One thought on “най-голямото наследство

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *