кучетата на София

кучетата на София – като че понамаляха, поне така ми се струваше, но изведнъж в последните дни ми дойдоха повече пред очите:
няколко пъти попадам на ей такива групи кучета – тези са до х-л Форум, спят сладко през нощта на улицата, цяла банда

има едно блъснато и починало куче на бул. България между две бизнес сгради, стои от 3 дена, не знам как е но ми се струва преди имаше служба, която се грижеше за тези неща …

на родителската среща в училище родители протестираха против кучетата в района на училището и изказаха мнения да се вземат мерки – училището е кастрирало част от тези кучета, обезпаразитява ги и ваксинира, но отказва да ги убие, а с кучкарниците не ставала работата

хора ми казват, че било масова практика стопани да изхвърлят бездомни кучетата си, които не харесват или не искат вече по една или друга причина

предполагам на Кмета не му е до кучетата, предвид че има да решава други по-важни дела, но какво да се прави? според Джамбо ако извикаме пак виентамци да живеят в София бързо ще решим проблема (хм)

бездомни кучета спят на улицата

6 thoughts on “кучетата на София

  1. Покрай нас не са намалели. По цяла нощ лаят ужасно много. Разлайват се едно друго и в един момент лаят едновременно от Дървеница, Мусагеница и Младост. Просто става ад. Движат се на глутници и непрекъснато са на площадките заедно с децата. Не съм противник на животните, но не смятам това за нормално. Няма подобни проблеми в НИКОЙ град в Европа.

  2. Тази тема винаги ме е засягала много. Заставам и от двете страни. Кучетата не са виновни за нищо. Те са животни, които имат инстинкти, характери и прочие …. Хората обаче, които имат мозък какво правят:
    1. пускат си мъжкото куче да „пое*е“, защото не можело така да живее…. – нови кучета!
    2. Някой си изпуснал женската, тя ражда – нови кучета!
    Така не става!
    Свидетел съм колко много хора има които вадят пари от собствените си джобове, за да кастрират улични кучета … Обаче то не може до безкрай.
    Друг въпрос: къде отиват парите за кучкарниците? В другите държави хората се справят с проблема за около 10 години (колкото е живота на едно куче)! А ние? Защо пак ние не можем?

  3. Съгласен съм напълно с Джамбо, за Русе последно чух коментар: ‘Ами те Оргахим наемат виетнамци пак и скоро няма да има проблем с кучетата.’
    и май историята го доказва, аз не помня, но преди доста години били наели доста от виетнамците в русе и кучетата рязко намалели… времето ще покаже, но май това е най лесния начин 🙂
    Кастрацията – малко помага, поне не се размножават,но ако се избият кучета – на тяхно място идват веднага нови две от други територии и преразпределят – както при хората е.

  4. Съгласна съм с хората писали преди мен. Направо е ад, аз се страхувам да изляза на улицата вечер, когато се разлайват едно друго, живея на 12 тия етаж и всеки път настръхвам като ги слушам късно вечер. Ако се чуе силен лай винаги проверям да не са нападнали някого. Аз мисля, че с кастрацията не се решават нещата. Те не те гонят да те е**т, а да хапят и то до кокал! Харесвам животните, но определено смятам ,че човешкият живот е по-важен и една такава случка може да преобърне живота ни! Незнам какво може да се направи , но е ужасно! Аз съм за затварянето им в приюти и както в другите страни ако не ги потърсят до определени дни, ги приспиват!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *