ДЕОС в първо лице: Мишо. Да стоим отстрани, да гледаме и да цъкаме възмутено, не води до резултати.

Mihail

Михаил Въжаров, по-известен в онлайн средите и като Muiiio е креативен, забавен, интелигентен, скромен, уверен, усмихнат, блогър, туитърджия – май това казва достатъчно 🙂 И е част от новия либерален проект ДЕОС.

Какво те доведе в ДЕОС?

Миналата година се случиха протестите. Изненадах се от тази концентрация на хора, които споделят много от моите разбирания и надежди. Зарадвах се! Наистина, преди това бях стигнал до някакво безучастно отчаяние.

Години наред твърдях, че никога няма да членувам в политическа формация. Докато не видях, че хората, с които заедно си върнахме надеждата, се събират в истинска организация и имат обща цел! Прецених, че това е непосредствена възможност да бъда проактивен и да помогна за постигането на тази цел. Досега не бях правил повече от това да гласувам (и да мрънкам наляво-надясно из социалните мрежи), но вярвам, че членството ми в ДЕОС ще ми позволи да бъда промяната, която искам да видя в света.

Какви хора срещаш в ДЕОС и на кои казваш, че ДЕОС е място за тях?

В ДЕОС срещам хора, които са схванали, че да стоим отстрани, да гледаме и да цъкаме възмутено, не води до резултати. Обикновени хора, които, обаче, са разбрали цената на интертността и вече не желаят да я плащат. Някои са го осъзнали по-отдавна, други сме пресни-пресни, но именно това е нещото, което ни обединява.

Самата организация се нуждае от хора, които вече са стигнали до извода, че от нас зависи накъде се движи корабчето ни. Онези, които вярват, че можем да сме част екипажа, от който зависи как платната ще хванат вятъра и в каква посока ще се задвижим; че не сме товар в трюма. На тях казвам, че тук им е мястото. А другите? Насила хубост не става.

А българите в чужбина, според теб, имат ли мотив да подкрепят ДЕОС?

Българите в чужбина са най-големият инвеститор на България. Те са и най-голямата инвестиция на България извън нейните собствени граници. Интересът е взаимен, а връзката е здрава и двупосочна. Но тук отново важи условието, че трябва вече да са стигнали до извода за екипажа.

Има ли според теб начин България да се промени бързо или?

Мисля, че България може да се промени правилно. Бързите промени водят до катаклизми. Трудно се управляват, трудно се овладяват, а в крайна сметка именно стабилното управление е онова, което ни е необходимо.

Ако имаше супер сила какво би променил първо тук?

Това е най-лесният въпрос! И е свързан с предния. Бих изтрил непоклатимата вяра на хората бързите решения (solutions). Цепенето напреко. Пререждането за ляв завой. Замитането на боклука под килима. Далаверите и подкупите.

За съжаление, единствената ми суперсила за момента е да преодолявам собствения си мързел. Малка е, но я препоръчвам.

Още ДЕОСци в първо лице: Ивайло, Явор, Румяна, Иван, Дарин

Ела в и ти ДЕОС – www.deos.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *