ОСТАВКА за авторите на учебника по музика за 4-ти клас!

internet-muzina

срам ме е. гнус ме е.

и моля всеки родител и учител, който се срамува като мен от текста на песента в учебника по музика за 4-ти клас да реагира. веднага и остро.

в какво възпитаваме децата си?! в какво ги превръщаме?! възможно ли е училището да проповядва подобни неща?!

бащата играе бридж в интернет?!

майката пазарува диор и хуго бос?!

„няма нужда от мечти“?!

ОСТАВКА!

снимки и начален сигнал: Румяна Йохнева. благодаря ти!

още глупави детски книги: ик хермес, превода на Артур и цигари в учебника по рисуване

20 thoughts on “ОСТАВКА за авторите на учебника по музика за 4-ти клас!

  1. Кое му е скандалното на теста? Точно така си, вие да не си мислите, че обикновените хора теглят реферати в нета? Винаги някой като каже на черното „черно“ и се появява по един морализатор да изкрещи: „Абе тия на какво учат децата ни?!“ 🙂

  2. zzzzz, това, че е така не значи, че е нещо добро и че трябва се възпява. Или пък, че не може да се промени.
    И глупавите хора СА глупави, но е добре това да се критикува,а не да се възпява, защото се превръща в социална норма. Особено пред деца. И особено пък в учебници.

  3. Търся начин да учат децата ми у дома. Положението е безнадеждно, възпитават си избиратели и робски единици.
    Ние приемаме положението като окончателно безнадежно. Търсете себеподобни обособявайте се в отделни групи. Общество в обществото, lifecoach.bg

  4. Песента е забавна. Според мен по-скоро осмива скучното ежедневие на мама и татко и е много добър начин децата да развиват аналитичната си мисъл. А и като гледам цялата страница има допълнителни въпроси, които съвсем не са свързани с интернета, а оцветеното в жълто насочва децата, че в нета могат и да правят музика. Това лошо ли е??!

  5. не всички може би разбират, че във втория куплет детенцето точно това прави – иска си майката и бащата обратно в реалността, защото те са все в интернет и в случая нещата са обърнати – то самото се оплаква от зомбирането на родителите

  6. Друго си е да пеят децата: „Пионери, комсомолци, комунисти безчет…“…

  7. Да ти се чуди човек на когнитивните способности. Толкова ли си сляпа, че да не забележиш скритата ирония и критика точно към такъв начин на живот? Изобщо прочете ли втория куплет? Не, по-лесно е да се пишат изпълнени с грешки блогчета в интернет.

    Честно казано ме е малко срам от автора.

  8. Ние също сме го учили това във клас(преди 5-6 год) и мога да ви кажа, че никой не го взимаше насериозно, всички осъзнавахме че е шега. А още повече на тази песен дори не се обръщаше внимание, защото никой не искаще да я пее. Ако ще говорите за нещо свързано с музиката в училище, по-добре засегнете факта, че има 2 песни на кръст които никой не харесва и няма начин да се очаква от децата да я пеят. Да не говорим, че това далек не е единствената песен с абсурден текст

  9. Като сте блеяли в клас и сте учили само първите куплети. Те ти булка спасов ден!!! Прочетохте първия куплет и „оставка“. На кой?! На тоя дет ви даде диплома за Осн. Образование ли?! Абе дочетете докрая, и АКО можете помислете!!!! Текста е ироничен! Не ми хареса стиха определено, но го разбрах барем! И ся кат фърлиш око на първите два реда и после кат зафилософстваш „колко ни е проста образователната система“ и наследника ти мигом запечатва с главни букви: мама/тате каза че тия са дебили значи нема смисъл да им учим. И хоп възпроизвел си тъпир! Ама ражда ли тиквата круши? Зер и учителите да са факири малко ученици изплуват….пък и те (учителите днешни) майка и тате са слушали…ужас! Старите даскали викаха дедо вишист, тате вишист и тогава вече има почва за интелигенция. Ама след 20 години кой ще учи циганчетата???? Барем те може да илезнат по-хора от нас и да я оправят тая държава, щото ние можем….да блеем!???

  10. Хайгашод Агасян…срам този човек е написал половина песнички които ние пеехме в 4ти клас…срам срам пълен…

  11. ….ирония за 4 ти клас която не разбират възрасти
    ……къде е границата за ироничния похват?
    …….мама тате се бодат с игли,
    ясно е за всички лекарски са моите мечти.
    Стана ли голям магистрали ще си смъркам сам.
    …..ирониятя не сме разбралиииии
    беднодушни,безчестни нищоговорещи изнасилвачи на чистата мисъл и слово. Как не успяхте да създадете неподлежащ на грешно тълкуване текст.
    Ай ай ние възмутените глупци. Нямаме размах на мисълта!

  12. Начинът на структуриране на песента – 4 пъти повторение на куплет 1 и един път куплет 2 (от който се разбира иронията) определя сугестологичния локус.
    Казано по-просто психичният апарат на 10 годишните не може да обработва концепцията за ирония, още повече при такава интензивност на стимула, т.е внушение СЕ СЛУЧВА.
    НЯМА значение как ние възрастните разбираме „забавната“ детска песничка, има значение ефектът върху детската психика. Ефектът е, че се внушава „НЯМА НУЖДА ОТ МЕЧТИ“. Дори да няма конспирация за тенденциозно промиване на мозъци, експертите допуснали подобен текст да влезе в учебник след ва да си изядат дипломите, след това ушите.

  13. Текста е много на място. Да, едно време мечтаехме, сега гледаме с празен поглед в екрана на компютъра, лаптопа, смартфона… Очи пълни, душа празна. Детето е само, мама и татко са в интернет. Не учебника, а ежедневието на семейството, обсебено от интернет е чалга и опостушава децата ни. Много е добър текста, показва, че има по-важни неща от забития в монитор поглед, че освен сдъвканата, непроверена и често подвеждаща информация в интернет, има и мечти.

  14. И да се допълня: Да не забравяме, че текста се разглежда с преподавател и тези неща се обсъждат, децата споделят дали и те се чувстват „изместени“ от интернета и т.н. и т.н. „Няма нужда от мечти, щом в него (интернета) влезеш ти, в миг оставаш безнадеждно сам“ ето срещу това е текста, това иска да покаже, отчуждението, самотата, с която ни „дарява“ виртуалното общуване.

  15. Изключително съм възмутена от песента“Две кебапчета крилати“ – как могат да пълнят главите на децата ни с такава помия!?

  16. Напълно съм съгласна с Ivan Katsarov. Това какво и как ние като възрастни тълкуваме нещо (ирония, сарказъм и т.н.) е следствие на години опит, които липсват у 10-годишни деца. Остава само внушението.

    А „Две кебапчета крилати“ е детска класика от преди повече от 30 години (поне аз съм на 32 и помня, че като деца сме си я пели с приятелчета още преди училище) – там абсурдът е толкова голям, че и 5 годишно дете схваща хумора, което е съвсем различно от тук дискутираната песен.

  17. Някой ще ми даде ли отговор защо в учебника по музика за 4 клас на страница 19 урока за „Вуду цигулка“.Какво значи-цитирам:ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО Е ВУДУ МАГИЯ?Ако не сте чели африкански приказки,попитайте учителя.И не се плашете!Сигурни сме, че ще ви е интересно!В какво по точно, авторите искат да научат децата ни. И дали авторите са със всичкият си мозък по дявалите!Кой ненормалник позволява да се издава този учебник!!!!!ИСКАМ ОТГОВОР!!!!!!!!!!!!!!

  18. И какво има, ако детето ви научи какво е Вуду? Искате да се учи, а не искате да трупа нови знания?!? Интересна работа..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *