махнахме ги от рекламите – оставихме ги в учебниците

IMG_3210

насред лято една малко септемврийска тема – учебниците

по-конкретно „Изобразително изкуство“ за 1-ви клас на Булвест 2000

едно на корицата – дядо пуши лула

второ – горната картинка на тема „аз и моите близки“(стр 48) … думи нямам за избора на автори, небрежността на редактори и издатели

в допълнение и скрита (явна) реклама на Макдоналдс (стр 74)

сигурно не е лесно да се направи учебник. но трябва да има ясни правила и да има кой да следи нещата да са ок. в случая или няма правила или някой яко е проспал. а това касае децата ни. и не бива да проспиваме дори и „дребни“ детайли. хайде моля издателството и Министерството да се самосезират.

8 thoughts on “махнахме ги от рекламите – оставихме ги в учебниците

  1. Я да пробвам и с кирилица… Такаааа… нищо не е това. Знаете ли, че според разни много учени хора, професори, потомствени литератори и прочее, в Библията пишело, да не се самоубиваш случайно.? Сигурно не ви се вярва, ама е вярно, те го те учебника, одобрен от министерство, всичко както си му е ред:
    http://bezmonitor.com/articles/sancta.htm
    То бива, бива, обаче…

  2. И като пишеш министерството да се самосезира, да се похваля, че аз министерството не го сезирах, ама чрез трето лице сезирах тпроф. Георги Каприев, рецензент на тоя бисер, каквото и да значи това рецензент. Доколкото разбрах, професорът е казал, че … Господин Любенов не е оставил място за дискусия… или нещо такова беше… Оставил съм си и пощите и телефоните, но наистина, форум за дискусии вече нямам, па и да имах, нещо не си го представям проф. Каприев да дискутира в него.

  3. Викторе, Викторе … водим си едни монолози, заем си, а керванът си върви …

  4. Така наскоро подарих на майка си книга на Кърт Вонегът. И като я прочете майка ми, каза ми, че много хубаво съм направил с тая книга, и разбрала тя, че не е самотна в лудостта си, така да се каже. Та като си кажем някои такива работи, успокояваме се, че не сме само ние ненормалните.

  5. Всички учебници които съм видял изглеждат ужасно. Не е работа само на министерствата и издателствата те да изглеждат добре, работа на обществото е да не приема грозните и да поощрява красивите. А имаме толкова добри илюстратори, които се чудят какво да работят…

  6. Учебниците ни действително не са добри и имат неточности в тях, но моля пишете статийките си поне ГРАМАТИЧЕСКИ ПРАВИЛНО. Там някъде, след точката се пише главна буква.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *