#дансwithme #идетеси ден 5

IMG_3639през петия ден купувахме и раздавахме минерална вода на полицаите. те са с нас. и те се умориха покрай всичко случващо се. пети ден.

протестът отново успя да се запази мирен. #ignorevolen проработи.

мисля, че днес бяхме най-много.

още снимки от вечерната разходка:

наистина съмнителни типове раздаваха по 40 лева на човек!

IMG_3765

децата отново бяха много

IMG_3762

а докато всички викаха #оставка пред Парламента, тази жена кърмеше детето си

IMG_3749

писах още за ден 1, ден 2, ден 3, ден 4

а след #дансwithme накъде?

danswithme-bulgaria

много хора са скептични „е какво, ще свалим тези, ще направим избори и пак ще изберем същите“. разбирам ги. обезверени са. дори на протестите не идват. четат вестници, гледат телевизия. мрънкат.

промяна, обаче е възможна. и тя няма да дойде от другаде, освен от нас. и съм сигурна, че след тези 4 дена България вече не е същата. хората на България няма да позволят повече мафията и държавата да са едно.

ок, какво ще се случи ли? накъде?

нови избори.

поне 6 партии. нека има и нова, нормална лява. нека има обединени силни сини. нека има зелени (крайно време е, нали сме в Европа, зелената идея да пробие)

очаквам следващото правителство, без значение от кой цвят е, да е изключително внимателно в подбора на хората си. защото всяка кандидатура от тук насетне ще се гледа под лупа. да назначава умни, красиви млади хора, каквито видяхме, че в България има. хора с образование. хора без тъмно минало. хора с отговорност. и най-вече – хора, които милеят за България.

очаквам да е максимално прозрачно: да взима обсъждани решения, умни, в полза на България, а не на частни, корпоративни интереси, олигарси, монополни структури, чужди държави. мисля, че ако това условие е изпълнено – всичко ще е ОК. ще е ясен отговорът и за Белене, и за шистовия газ, и за образованието, и за културата, и за здравеопазването и за всичко.

протестите казаха: България иска промяна. България е готова за промяна. България никога повече няма да е същата.

върнете ни България!

p.s. най-важното: да запазим протестът мирен!

този пост е поета щафета по покана на Петър Илиев. предавам я на Йовко, Денис, Събина

писах и за #дансwithme ден 1, ден 2 – и пак, ден 3 – защо са протестите