#дансwithus и пак, и пак

IMG_3560

ясно е, че повечето традиционни медии са свързани с неясни структури, които им диктуват какво да пишат. и защото на всяко действие има противодействие – в социалните мрежи и блоговете излиза истината. всеки има избор къде да чете и на какво да вярва.

протестите не са организирани от никоя партия. и няма скандирания за никоя партия.

протестите събират умни, красиви хора, които плащат данъците си, сметките си за ток, търпеливи и спокойни, на които вече им дойде в повече. и излязоха на мирен протест. хора, които вероятно не са били никога на протест. защото са мирни хора.

видях много познати хора. беше ясно, че ще видя активните онлайн (хората от twitter, fb, блогъри). но приятно се изненадах да видя учители на моите деца, родители на деца от нашето училище, собственици на среден и малък бизнес, шефове на големи фирми, лекари, преподаватели в университети, моите студенти, много млади хора, много хора, били в младостта си когато всичко започваше през 90-те, хора с колела, хора със знамена – българското, и деца, много деца – бебета, едва проходили, по-големи и тийнейджъри, с родителите си. видях мирни хора, на мирен протест. над 15 000 вероятно.

видях хора, които искат да живеят и работят тук, макар да имат избор да не са тук. видях хора, които обичат България. и не парадират с това. хора, които не искат повече мафията да разпродава държавата им парче по парче. то повече не остана какво.

хора, които дават ясно да се разбере, че не им е безразлично. че няма да правят повече компромиси. че няма да позволят повече безчинства.

хората викаха „мафия“, „уууу“, „довиждане“. на моя млакат пишеше „стига свинщини“

всички виновни да се извинят. веднага. и да подадат оставка. веднага.

ние ще сме там и днес. и утре. до промяна. време е.

#промяна #оставка #дансwithme

писах още #дансwithme

4 thoughts on “#дансwithus и пак, и пак

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *