как се започва или Start Up в действие

за да започнеш ти трябва добра идея, хъс (или желание в голяма доза) и много, ама много работа, поне според мен, а както казах на дискусията с майките-предприемачки на Start Up 2009 – трябва ти и кауза

когато започваш – често започваш на шега, като хоби, защото ти е интересно и забавно, а после се увличаш, отдаваш напълно, а след време установяваш, че всъщност си вече в бизнеса и нямаш друг избор, освен да продължаваш напред!

когато започваш парите не са решаващият фактор – нито тези, които влагаш, нито тези, които днес или утре ще изкараш, те са следствие. и товага ще са достатъчни, но ти няма да мислиш за тях!

когато започваш най-често си сам, а навсякъде пишеш и казваш „ние“, за да тежиш повече и трябва време и отново много работа, за да станете екип, а после и този екип да се разрастне. а това наистина ще стане един ден!

когато започваш наоколо всички ти казват „не“ – те не виждат както теб света, не осъзнават потенциала на идеята ти, имат своите си страхове, мързел, а може би и стадно чувство и искат да те смъкнат при себе си, да те накарат както тях самите да не правиш нищо – не им се давай! продължавай!

безкрайно ме радват млади хора, които започват своята добра идея и не я изоставят на пътя. и за този пост ме провокира поредната среща с такъв човек – това е Юли (Юлиян Спасов), който вече втора година движи проекта Every.bg – сайт с много видео интервюта с различни хора, авторски, оригинални, по разнообразни теми от ежедневието ни. Юли е ученик от Френската,  на 17. освен интервюто с мен на сайта има доста други любопитни видеа, а интервютата Юли освен че заснема, обработва също и „сваля“ в текст и много се старае. темпото на обновяване на сайта е много добро, предвид че го прави основно един човек, при това ученик, т.е. наред с други доста важни занимания. убедена съм в успеха му. успех, Юли!

той и тя: скандалите полетяха из нета с усмивка

Жена ми и аз отидохме на среща на съучениците. Аз непрекъснато наблюдавах една пияна жена, поглъщаща питието си на съседната маса. Жена ми попита: “Познаваш ли я?”
“Да,”, казах аз, “Тя е старото ми гадже. Разбрах, че е започнала да пие, след като сме се разделили и оттогава не е изтрезнявала.”
“Господи!”, каза жена ми, “Кой би повярвал, че някой може да празнува толкова дълго време?”
И тогава започна скандалът…

още много сладки скандални ситуации между него и нея има тук