покана за помощ за децата от общежитие в село Върбица

шумът от Могилино отмина, опита се да се надигне друг, но и той отмина … Могилино го няма, но останаха много други домове, с над 8000 деца в тях, над 1000 майки зарязват децата си годишно и тази цифра не се променя с години, въпреки шумът Могилино!

отново, за пореден път, получавам зов за помощ и защото знам, чукаш ли ще ти се отвори, публикувам с вярата, че ще има хора, които ще се отзоват на тази покана за помощ от учениците от НУ ”Отец Паисий” с общежитие, село Върбица, община Плевен.

ето какво пишат:
„От 1970 година е интернат за социално слаби деца от различни етноси: българи,турци и роми от І до ІV клас.Тук ние живеем цяла седмица – от понеделник до петък. Учим се да пишем, четем, смятаме, придобиваме здравни и хигиенни навици.

Като всяка бюджетна инстанция, така и училището като такова изпитва финансови затруднения. Ръководството на училището е принудено да търси и подсигурява храна, отопление, дрехи и обувки на учениците.

Идват празници -130 г от празника на училището, Коледа и Нова година.

Нека всички отворим сърцата си и зарадваме тези мили създания, които макар и малки, вече изпитват на гърба си стагнацията на времето в което живеем! Безкрайно ще Ви бъдем благодарни, ако се отзовете на нашата молба!

Горещо ви молим за нуждите на училището да дарите храна , облекло, учебни пособия и може би надежда!

Благодарим Ви от сърце!

Нашият адрес е: с. Върбица – 5845 общ. Плевен ул.Шипка 7

С уважение : Учениците и преподавателите от НУ ”Отец Паисий” с общежитие, с. Върбица“