аз съм от идиотите

раздуха се в последните дни из блогосферата идиотската инициатива онлайн да се поръчват стикери да се правят хората на идиоти като обиждат други такива из улицита паркирали идиотски

кое ми хареса – че има сайт и нещата се случват онлайн частично
кое не ми хареса – грубостта в изказа и анонимността на „организаторите“

е хора, аз съм от идиотите
шофирам ежедневно и ежедневно съм идиот – сега е лято и нещата са по-лесни, но зимата съм пълен идиот когато обиколя няколко пъти квартала около офиса и накрая паркирам на милиметри от съседната кола, полу на бордюра, оставя едната гума във въздуха и накарам колата да стои в шпагат цял ден, а после ако имам късмета да не са ме вдигнали с паяка срещу глоба от 32+ лева за идиоти, намирам колата си все още там разтегната между двете си диагонални гуми, евентуално поолизана от тук от там от съседа по паркингова стъпка и за да се измъкна правя хватки стил Джеки Чан или Па до дио или двете в комбина

големите модерни бизнес сгради Клас А и нагоре изпитват сходен проблем, най-вероятно защото отново някои неидиоти не са намислили добре нещата – за центъра е ясно, че кошмарът е пълен, но дори изнесените надалеч именно заради мястото сгради, скъпи и прескъпи, строени по всякакви изисквания и еталони пъшкат и не успяват да поберат колите си – Бизнес парка пищи, чистак новата сграда на Нова телевизия изнесена до летището няма достатъчно места на паркинга си и кара гостите си да паркират насред полето – навсякъде е така

изводът: всички сме идиоти. с малки изключени.

ако имам срещи през деня из София предпочитам пеш и тогава минавам в групата на пешеходците, и заобикалям други идиоти, които милите и те са били в моето състояние от сутринта с паркирането и ми е жал за тях

не обвинявам Бойко, който очевидно не е идиот, защото си има място за паркиране пред СО на Московска
може би главните архитекти на София също не са идиоти, по същата причина, затова и не разбират, че София се задушава от броя коли и липсата на места за паркиране

очаквам световната петролна криза и повишаването цените на горивата да лимитират проблема, както и глобалното затопляне или настъпващия според други учени ледников период наскоро, което естествено ще направи проблема с идиотите у нас незначителен.

9 thoughts on “аз съм от идиотите

  1. Доколко е агресивна тази инициатива може да се заобяснява на майката с детска количка, блъсната на пътя, защото целият тротоар е бил зает с коли (преди няколко месеца).
    Тук става дума за паркиращите по именно ИДИОТСКИ начин – когато имат възможност да паркират така, че и пешеходците да се движат нормално, но не го правят (по чисто ориенталски причини).
    И аз шофирам ежедневно, но по идиотски начин не паркирам. Съобразявам се с правата както на пешеходците, така и на останалите участници в движението. Тези, с подобен подход, обаче са рядкост. По-често сме свидетели именно на „паркиращите КАТО ИДИОТИ“.
    А липсата на места за паркиране е проблем, който няма пряка връзка с идиотското паркиране. Защото съвременният столичанин е свикнал да паркира максимално близко, дори с цената на нарушение (пример Mall of Sofia-в паркинга има достатъчно места, но пред него задръстено от паркирали автомобили?!?!).
    Та проблемът с лиспващте паркоместа го има, но е много по-сериозен проблема с ориенталския манталитет.

  2. Автор? Отговори на човека? Как ще се оправдаем с идиотщината си на пешеходците, които ще пострадат от това, че слизат на шосето заради ИДИОТИ? И какво се опитваш да хързулнеш вината на някой друг – паркиращият си ти, не Бойко Борисов?! Вярно е, места няма, това е тъпо – точка. Но това не оправдава наглото паркиране. Пеша, метро, градски транспорт.

  3. Дядо, стана интересно!
    Не се оправдавам и на накисвам никого. Естествено че и аз съм и пешеходец. Моите деца също са на улицата. Рискът е за всички.
    Просто казвам, че градът се препълни прекомерно и с хора и с коли и с идиоти.
    Лично аз паркирам по правилата и гледам да не преча.
    И ми е обидно някой да ме нарича „Идиот“ без да съм.
    ОК?!

  4. Justine, по повод казаното от теб: „И ми е обидно някой да ме нарича “Идиот” без да съм.“
    Забеляза ли кои хора влизат в подобна категория? Имаш ли идея кои паркират правилно и кои не? И на кои бива лепнат този стикер?
    Или просто сме решили да сме контра на друго мнение? Едва ли подобен стикер ще бъде сложен на правилно паркиран автомобил, както казваш? Тогава какви са ти притесненията?

  5. Притеснително е интернет да става явка на бандичка хулиганизирани елементи със стикери в ръка. Утре ще почнат да лепят по държавните институции картинки че, разбирате ли, страната не става за живеене
    щото тя, во истина, не я бива и с всеки ден твърдението е по-вярно
    (иронията ми е тъжна)
    Свежо е, от време на време, да се чуе и другата страна

    Настрана
    в държавите с ред и закон, за паркираните неправилно автомобили си има глоби. Стикерите не променят поведение. Най-много да убият едно дърво и да изстрелят малко въглероден двуокис в атмосферата при печата си

    София не е строена да поеме настоящия трафик. Не Бойко, Зена да си – пак същото. Не знам дали решението е във велосипеди. Макар че много се надявам петролната криза вече да е ударила бюджета на паркиращите.
    Промените стават бавно. Тази седмица местната тв направи рерпортаж в Ню Йорк: да, 8 милионния град минава на две гуми. Да, дотук темпото е 130 000. Виждаш, Иво, става дума за трохи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *