мода ли са суровоядството и вегетарианството

напоследък доста мои близки хора преминаха към вегетарианствто, а други от вегетарианството станаха суровоядци. размишлявам си по темата, чета. срещнах и интересен човек, с когото да поговоря по темата – Ленко Славов

Мода ли е суровоядството и вегетарианството или естествен път за човечеството като цяло?
Вегетариантството и суровоядството са път към по-здравословен начин на живот и хармония с природата. Исторически, вегетарианци е имало от дълбока древност, особено в някои източни култури. Тогава причините са били основно морални и религиозни. В наши дни популярността на вегетарианството е свързана с благоприятния ефект, който има върху здравето и научно доказаната връзка между консумацията на месо и някои хронични заболявания. Освен лични мотиви, като стремежа към здраве и хармония, много хора приемат този начин на живот и по други причини. Например, някои стават вегетарианци (или вегани) в името на защита на правата на животните – след като разберат за жестокостта, с която се третират и убиват животни. Друг важен фактор е екологичният – унищожаването на големи площи горски масиви и други природни ресурси и замърсяването на околната среда, свързани с отглеждането на животни за производство на месо. Едва ли може да се гледа на всичко това, само като на модна тенденция. Не трябва да се подценяват сериозната загриженост и стремеж у все повече хора за опазване на земята и оцеляването ни.

Трябва да се има предвид обаче, че преходът от ‘всеядна’ към вегетарианска и особено суровоядска диета, трябва да е много внимателен и консултиран със специалист, който да препоръча подходящ режим на хранене, съобразен с индивидуалното състояние на конкретния човек. В противен случай, поради неправилни или драстични промени в начина на хранене, могат да възникнат различни здравословни проблеми като анорексия, стомашни разтройства и др.

Как убеждавате хората в правотата на своите идеи и начин на живот?
С опита, практиката си и постигнатите резултати. Всички елементи от лечебната ни система Vita Rama, са тествани в дългогодишната ни практика и са помогнали на много хора да подобрят здравословното си състояние. Полагаме големи усилия да образоваме хората как да поддържат правилно хранене и здравословен начин на живот, след като преминат през здравословните програми на лечебен център Vita Rama. Целта ни е дългосрочното благосъстояние на клиентите ни, а не моментното им здравословно подобрение. Затова във всичките ни програми, като допълнение към индивидуалните консултации, са включени и обучения, демонстрации и уъркшопове. Периодично организираме и здравословни семинари из цялата страна.

На последно място, но не по важност, членовете на нашия екип живеят, според философията на лечебната система на Vita Rama. Ние сме убедени, че без личен пример, препоръките ни няма да имат същия ефект. Както се казва „примера е най-доброто наставление“.

писах още: тайните на хората, които не боледуват, най-злите родни храни, нямане и хранене

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *