#BAD11 храна

Blogactiondaybloggerbadge21този пост е посветен на днешния Blog Action Day с тема FOOD

в изобилието, в което живеем, което е факт, дори да се оплакваме, често забравяме стойността, истинската стойност на нещата. и днес, мислейки за храната, в деня, в който хилади блогъри ще пишат за нея, ми се ще да дам три малки акцента от България

боза и хляб – това е било основната храна на българите по време на пости между Първата и Втората световни войни, вероятно и преди това. знам го от баба ми. семействата са били големи – с по 10-12 деца. а гладът – голям. и въпреки това са живели щастливо.

днешните деца не могат да си представят онова време, в което растяхме ние – редене на огромни опашки за кило банани, само по празниците, време, в което шоколадът беше деликатес и се ядеше само по специален повод.

като не видяло храна, лакомо и ненаситно търсеше ядене осиновеното, взето от дом, от мои приятели дете в първите месеци, когато вече бе с новото си семейство. страхът от глад си отиде последен у това невръсно хлапе. голям беше преходът между ядене с настървение, до преяждане и нормалното ядене с наслада, хранене заедно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *