а в началото как започнахте? …

много често ме питат за бизнеса, най-вече журналистите, но наскоро и един младеж, който също иска да започне нещо свое – „а в началото как започнахте?“ и очакват някоя пикантна, любопитна или приказна история

началото винаги е трудно. дали започваш нова работа или стартираш бизнес – в първите дни си зашеметен от новото, от смяната на навиците, на средата.

но ако започваш биснес и си в началото, трудното може да е повече от просто адаптацията към новото работно място. новият бизнес изисква отдаденост. отдаденост на повече от 100%, повече от 24 часа в денонощието. изисква да влезе в пулса ти, в съня ти, в дишането ти, за да се случва в правилното за начало темпо. веднъж там – трудно би излязло.

та така, ако започваш нещо ново – приготви се за много труд в началото. е, разбира се, огледай се и за малко повечко късмет. успех!

виж също жените са много добри в бизнеса и новите предприемачи на България

One thought on “а в началото как започнахте? …

  1. Смело, така се започва. Ж остави цяла поредица „Разкарайте“. Наяве, трябва да се разкарат границите в главата и да се мисли мащабно.
    Мащабно е онзи тип мислене, в който има само риск.
    Мащабно е мисленето, базирано на познание. Понеже е трудно да знаеш дали познанието ти ще проработи, дали идеята се ражда навреме, необходимо е също да се вържеш към онези, дето ще разширяват познанието ти всеки час–за късмет, днес може да се направи автоматично през интернет.
    В началото има само една цел и тя е създаването на общност. Когато демографията ти е на място, почни да мислиш икономика, политики и стратегия.
    Всичко друго може да се изкопира – с изключение на преживяното от общността ти във връзка с уникалната ти идея. То е бонус. Това ти плаща риска.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *