ако започваш нещо – разкарай песимистите

IMG_5649

ако предприемаш нещо ново – решил си да се жениш, да заминаваш в чужбина, да започнеш бизнес, да продължиш с образованието си и какво ли още не, знай – веднага ще те посрещнат мненията на 100 песимиста наоколо, които ще се опитат да те спрат

„ама защо точно сега“, „днес никой не се жени“, „леле, ама ще похарчите толкова пари“ ?!?!?

или

„да бе, за ‘кво ти е тази диплома“, „губиш си времето“

или

„в тази криза бизнес не се започва“, „ти си луд“, „офф“, „няма шанс“

затова, знай го и ако започваш нещо ново – разкарай песимистите около себе си. остави ги да си дремят в своя песимизъм, да си битуват там в битието и не спирай, действай, продължавай. не, те не са „здравия разум“, защото не гледат на нещата от твоята перспектива, нямат твоите виждания, идеи, чувства. дори да са добри приятели в случая по-добре не ги слушай, а прави каквото си си намислил.

ако не го направиш – 100% ще съжаляваш, а ако го направиш, даже да не успееш, ще знаеш поне, че си опитал.

но ако наистина го направиш – ще успееш, няма как да не успееш.

разкарай песимистите. и действай.

рисунка Али – „да опитомим динозавър“

прочети още – как да създаваме предприемачи

14 thoughts on “ако започваш нещо – разкарай песимистите

  1. Абсолютно, 100% съгласна с всяка една дума! Застоят ненавижда движението и му пречи по всички начини!
    Поздрави!

  2. И съм съгласен с теб, точно така е, все пак песимистите могат да ти дадат добри съвети или да те накарат да се замислиш за някои неща, които може би ако си супер позитив няма да се сетиш, но в крайна сметка ако наистина го искаш, то ще се случи и няма какво да те спре 😉 Супер як пост 🙂

  3. Не бях чел скоро нещо толкова кратко и съдържателно. Ако споделя, че напълно отразява моята философия на живот и поведение няма да сбъркам. Благодаря ти за този пост. А преди 6 месеца постъпих точно като пише в поста, и не съжалявам.

  4. За всяко едно начинание на човек му трябва мотивация! Песимисти те не могат да те мотивират, за това без тях…… Има и нещо друго! А ко човек е пред дилема дали да предприеме нещо винаги трябва да се сеща за факта, че ако ти сега не го направиш рано или късно ще го стори някой – по-добре да си ти :)!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *