пазете картите си от банкоматите на ОББ

изчаках да ми спадне яда и пиша, защото не мога да подмина

исках да изтегля пари от банкомат на ОББ на Раковски 108, на ъгъла с Гурко; преди мен възрастна жена с шапка изтегли и нещо пуфтеше, но си взе жената парите и си тръгна; след нея – слагам си картата и гледам – бам на екранчето някакъв досовски екран с цифри и знаци … (тук си псувам на ум) и картата в банкомата и аз пред него и нищо … след минута чакане влизам в офиса на ОББ, към който е банкомата и моля за съдействие; след още една минута излиза дама гледа и ми казва – ама защо си пъхнахте картата в банкомата (разбираш ли, сякаш те, банкоматите не са за именно това да си пъхнеш картата и да вземеш пари), ама с един тон, все едно съм кацнала от Марс и не знам какво е банкомат, какво – карта, какво – пари!; и се прибра вътре и нищо … започвам да звъня на телефона, посочен на едно листче – той се оказва общ за цялото клиентско обслужване и автомат започва да говори „натиснете 1 за … 2 за …“ и няма указание за глътната от банкомат карта какво да направиш … после ти иска да си въведеш ЕГН-то?!; от всичко това ми кипва и влизам в офиса да се разправям – те ми наскачат; добре че се появи управителя, запазил самообладание, но явно притеснен; нямаха идея точно как да действат, рестартираха банкомата ен пъти; междувременно звъня нагоре-надолу – оказва се, че на сайта на Пощенска няма телефон, на който да звъннеш при подобна ситуация (тук и те отнасят една псувня на ум); ужас … след около 20 минути суетене успяват да ми извадят картата и ми я връщат срещу представяне на лична карта; въпросната дама въобще не ми се извини, за разлика от шефа й, който направи необходимото; банкоматът бе изключен, но хора, ако минавате и ви трябва – не ползвайте въпросния банкомат – слънчасал е, а и след няколкото обаждания се убедих – не ползвайте въобще банкомати на ОББ 🙁

равносметка:
20 минути нерви
НЕ свършена работа
разочарование

да не му се налага на човек да тегли пари (в тези жеги)
и да не ви се случва  подобна история!

19 thoughts on “пазете картите си от банкоматите на ОББ

  1. И на мен техен банкомат ми е гълтал карта. Беше в един дъжд, бях като мокра кокошка, когато влязох да се разправям в банката, разбира се никой не ми обърна внимание, минавала специална кола веднъж в седмицата и вадела картите. Побеснях, защото нямах никакви пари да изкарам тва време. Трябваше да ходя до банката, която ми извади картата, те ми казват, че най-рано до една седмица могат да ми я направят. Пак бясна се върнах в ОББ, вдигнах скандал и на другия ден ми я дадоха. От тогава ги избягвам.

  2. Хихихи, така е то… Аз за експеримента само, в офиса на банката, от която имам карта им рекох между другото: „А може ли сега да ми дадете малко пари, че от банкоматите ни наплашиха?“
    Служителката реагира така, сякаш никога никъде не се е случвало такова нещо. Па знам ли, у тая банка може и да не е, ама все не мога да й запомня името, нещо инвестиране имаше, ама са май няколко такива, та ги бъркам. 🙂

  3. Бих добавила – пазете си и парите, не само картите! Аз съм се побъркала, защото в понеделник един банкомат на ОББ (ул. Райко Алексиев 40 – пред Фантастикото) отказа да ми даде поисканите 200 лева, но ги записа като изпълнена транзакция. Естествено, парите изхвърчаха от сметката ми, а жалбата, която подадох на следващия ден още е без отговор!

    На който му се чете – .

    ОББ = ОБират Бързо

  4. Бих добавила – пазете си и парите, не само картите! Аз съм се побъркала, защото в понеделник един банкомат на ОББ (ул. Райко Алексиев 40 – пред Фантастикото) отказа да ми даде поисканите 200 лева, но ги записа като изпълнена транзакция. Естествено, парите изхвърчаха от сметката ми, а жалбата, която подадох на следващия ден още е без отговор!

    На който му се чете – дългата версия.

    ОББ = ОБират Бързо

  5. имам чувството че банките имат сметка да държат по-дълго банкоматите в неизправност ,плащат по-малко за техническа поддръжка ,а и печелят от такси при теглене от каса ,представете си следната ситуация : на зор си за пари и си пред комбинация развален банкомат пред банков клон на същата банка ,която ти е издала картата ,най-близкия подобен банкомат е на лелината си (с оглед пак за да не ти цоцат стотинки банкоматите на другите банки търсиш от твоите си),та принуждаваш се да влезеш и да си изтеглиш паричките от матерната на картата банка и…..дамата зад щанда иронично те пита „Нали знаете че има такса за теглене от каса ?“ ;-)…Отговорът ми в такива случаи е :-Дано тази такса да отива за своевременното зареждане и отремонтиране на банкомата !(а не както се очаква: -Дано си купите свещички за гробища с тях !)иначе не си обяснявам тогава защо са другите такси,лихви,разноски,абонаменти,неустойки,отчисления,процен-ти и т.н. джобоопразващи думички скрити със звездички в клаузите по договора за кредитна карта ????????!!!!!!

  6. И на мене днес ми се случи същото!!!!!!!! Банкоматът ми глътна кредитната карта на мъжа ми като стой та гледай! Сама съм с трите ни деца, той не е в България. Когато звъннах на телефонът им 070011717, оказан на банкомата, операторът ме прехвърляше от една цифра на друга без никакъв смисъл… Накрая една жена, която работи в аптеката, където е въпросният банкомат, ми даде телефонът на ШЕФЪТ – някакъв Ники, който, като му се обадих, ми се разсърди първо, че го търся, после ми се скара, че не съм информирана, че не знам какво може да стане с кредитната ми карта(сякаш да я глътне банкомат е най-нормалното, а после – понеже съм ревла и видя, че бях пред разреваване, започна да ме пита дали не й е свършил срокът(не, не е! – до 2011е!), дали си плащаме таксите(даааааа!) и някакви подобни, при което ми каза след 3 дни да ида в банката да си взема картата……… Е дотогава ще вегетираме с децата.. Олигофрени! Просто съм възмутена!

  7. Забравих да кажа, че банкоматът е точно на ОББ, в центъра на София, на Цар Асен.

  8. Пазете си и вносните бележки ,ако сте кредитни клиенти на ОББ,защото накрая може да Ви накарат да плащате и вноски,които вече сте изплатили.
    На мен вече ми се случва и ежедневно ме тероризират по телефона сипийки многобройни заплахи за съд,обществено порицание,уволнение от работа и т.н.,но не ме плашат,защото си имам всички необходими документи за в съда.

  9. moje li da kandidastvash za kredit i da ti otkajat zaradi poftorno da plashtash taksa za kandidastvane za da ti vzemat pftorno pari.

  10. Аз също съм един от безкрайно многото недоволни клиенти на ОББ. ТОва е най-малоумната банка на този свят. За съжаление нашия упрвител ни превежда заплатите на карти от ОББ. Е аз вече три месеца не мога да си изтегля заплатата и стоя по 2-3 дена без пари, защото всеки ден великата система на ОББ не работи и ми изкарва наличности от рода на -266, 00.00, -457, – 652 и т.н. И так аз всеки божи ден съм на банкомата молейки се този пут системата да е ок, и аз да си изтегля паричките. Днес е втория ден в който имаме заплати и аз не мога да си изтегля защото пак системата на ВЕЛИКАТА БАНКА не работи. Имам карти от много банки, но това мога да ви кажа е най- измекярската банка в цяла България.

  11. Обб Ад-дъ бест
    банкоматите са бомба,бачкат безотказно!стига да си компетентен разбира се!Не да гледаш докато теглиш пари в дупетата на мацките или да се гримираш и после прибра ми картата или не ми даде парите-то ги дава ама като няма кой да си ги вземе……

  12. От около 8 години съм клиент на ОББ и се разочаровах страшно много от тях.Имам кредит от 4хиляди лева който съм си плащала без закъснение.Преди 3 месеца имах забавено плащане с 20 дена,но впоследствие си изравних вноските.Сега подадох документи за отпускане на кредит с прихващане на стария казаха ми,че отговор ще има до 3-4 дена чаках 13 работни дни и получих отказ само заради едно закъснение.Аз съм си плащала 3 години без закъснение и за едно ми отхвърлят молбата,е това не го разбирам.Имам сигурен и висок доход,но явно за тях това не е важно.Занапред смятам да преустановя отношения с ОББ и да си прехвърля кредита в друга банка въпреки,че ще загубя от лихвите.

  13. Не е само това да ти бземат картата или парите за преживяване.
    Моя случай е следния.
    Взимах си телефон от гемахос с карта на ОББ. Избесно време ми се обажда ха само по телефона как варвят нещата с кредитната карта и аз внасях теглих,внасях теглих,внасях теглих в период на една година. Никакво писмо не получих за баланса по сметката. Знам само че имам 500 лева отпуснат кредит.След тази една информирана гоина две години никаква информация от „перфектната“ банка. Преди 3 месеца идва счетободителката на фирмата в която работя и ми показва документ че имам запор на заплатата и че вече сам осъден за това.Даден съм на съдиа-изпалнител където първо ти спират заплатата а после ти пращат документите за изълнение на поставенатати присъда. Сумата от 500 автоматично стана на 1500 лв. Банката може да е в пражото си да ме осъди за неплащане не споря но е длъжна също и да ни информира.Съда също е длъжен да ни информира за това че има внесено дело.Часния съдебен-изпалнител също първо трябваше да ме информира и тогаба да прави запор на заплатата.
    Моя съвет е ако имате бзета карта или заем по-найбързия хачин го бръщайте и не се занимавайте по вче с тази или въобще с която и да е банка.(Имамл съм и още имам проблеми и с други банки)

  14. И защо ми изтрихте мнението да не би да не съм прав че ОББ ще правят съкращения и ще затварят клонове и че добре са го закъсали особено гърците

  15. И аз имам проблем с банкомат на ОББ и глътната карта…. та да съм си вадела нова … какво безобразие; (5 лв. за нова) да не берем парите по дърветата? всеки банкомат , който реши да ни глътне картата – по 5 лв., по 5 лв….

  16. Банкомата на ОББ метростанция „Младост 1“ ми глътна картата после излезе съобщение out of service. После пак зелено и реклами.

    Звъннах на номера от банкомата – твърдяхя че банкомата е работещ има „защита“ и лошите карти ги гълта.

    Вдигнах патардия – казаха ми да внимавам – разговорът се записва, абе …

    Така че всичко е както си беше с банкоматите на ОББ – явно бъговете са пренесени и в новите им банкомати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *