да не признаеш детето си

Верджи не е единствената самотна майка, която познавам, но е невероятна по дух и с голяма грижа към Саши, а Саши е безкрайно добро, тихо, креативно и красиво дете.
бащата на Саши не е неизвестен, макар да отрича бащинството. познат е и иначе харесван и обичан човек. малцина знаят за връзката му със Саши.

по тогателен начин Верджи разказва историята на едно момченце, което цял живот търси баща си – за тези, в чиито сърца има място за обич и които не ги е срам или страх да си поплачат е Приказка за таткото.
за останалите – няма аз да ги съдя за делата им. питам се само как съществуват тези хора без сърца.

3 thoughts on “да не признаеш детето си

 1. Синът ми е признат от баща си, но след втората си година го е виждал не повече от 4-5 пъти – делово, заради издаването на документи. Не получавам издръжка.

  Въпреки това не мога да кажа, че този човек няма сърце. Понякога нещата имат повече измерения, а хората винаги имат избор. Не мога да съдя когото и да било заради това, че не е готов да бъде родител.

  Разбира се, има и хора които са направили съзнателен избор да станат родители, а след това са се отказали да носят кръста си или пък го носят доста несръчно. В повечето случаи тези родители всъщност признават децата си, но по-късно не се грижат (адекватно) за тях.

  Човек винаги прави най-доброто на което е способен в момента. Как да поискаме да направи повече?

  Не мога да се съглася, че децата растящи с един родител като цяло са ощетени, а тези с две имат по-добри предпоставки. Зависи.

 2. lyd, съгласна съм с теб – нещата имат много измерения, а също двама родители не са гарант защастие

  всеки случай е различен и индивидуален

  Саши наистина е объркан и търси, пита с поглед към всеки мъж „ти ли си татко ми“

 3. Има едно нещо… Чувство за отговорност може би се казва. Когато общуваш с друг човек, па и животно, поемаш отговорност. Отговорност. Мъжете трябва да си носят отговорностите. Нещо нямам сега муза за изразяване… Обаче безотговорността май не е присъща на мъжете, които се имат за мъже. Ама жените ги харесват, тия, безотговорните. По принцип говоря, по принцип.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *