малко политика и малко феминизъм

не разбирам политиката, още по-малко разбирам политиците и най-малко – българските такива
но ето, че малко политика и малко феминизъм се прокрадват и в този блог през този пост по повод речта на Мишел Обама преди няколко дена – невероятна е и ако бих могла да си позволя – препоръчвам я на нашите политици настоящи и бъдещи

започна с брат си, разказа за баща си, майка си, своите дъщери, съпруга си и през семейството си въвлече личните мечти в Американската мечта, преминавайки през равните права за всички – жени и хора в неравностойно положение и общочовешките ценности като уважение и любов

и гледайки с възторг усмихнатата и уверена Мишел Обама да говори 17 минути прочувствено и силно убедително в подкрепа на своя съпруг Барак Обама си мисля за жените на родните политици и по-скоро за липсата им
изслушах 17 минути реч на жената на кандидат-презитент на САЩ, а не съм чула повече от дума-две или по-скоро изобщо не съм чувала, а само съм виждала (в редки случаи) половинките на нашите политици. а вие?

цялата реч на Мишел Обама тук

7 thoughts on “малко политика и малко феминизъм

 1. Виждала съм ги. Рядко. И слава Богу. Че не съм ги чувала, още по-добре (това в рамките на шегата, защото е добре да ги чуем, но и сериозно). Първото, което си представям, е реч на жената на вицепрезидента. Без коментар. Второто, сещам се за разни министърки. Стигат ми, стигат ми, даже са ми предостатъчни, гледай сега как си развалям късната вечер с тях.
  Не искам да ги слушам въобще, знам какво ще ми кажат. И няма да им повярвам. Могат да са си прочувствени колкото си искат.

 2. Всъщност и аз не искам. Сегашните.
  Надявам се някога да можем да си избираме по-добри. И да искаме да ги и гледаме и слушаме.

 3. Явно екипът, който подготвя изявите на г-жа Обама – речи, облекло, сценично поведение и т.н. – си върши добре работата. Шегата, че само Фидел сам си подготвя речите, не е само шега.

 4. Когато си говорят в границите на републиката, някак се ядва. Обаче излзат ли навън почва проблема (бг). Имам няколко записа, които просто трябва да кача нейде из мрежата.
  Липсата на административен капацитет се усеща на всички нива.
  Още им дрънка – силно – Москва в главите и гърдите.

  В екипът на МакКейн са мацката от Хюлет Пакард и тази от иБей. Трябва да призная че кампанията на Обама, особено във ФЕйсбук, е впечатлителна. Лого, ютюб, речи – парчето е медийна звезда отвсякъде. За целият период на избори, европееца може да им завижда лекичко на мериканците.

  Обаче идват години в които ни трябват хора с икономически познания, опит и интегритет. МакКейн би трябвало да е избора на европееца.

  За всички които обичат шоуто : We can.. Change…ala bala..има натурализиран кандидат, с лъскав костюм, подреден дом, семейство, образование и останалите екстри. Ама защо

 5. предполага се, поне аз очаквам да им окажат подкрепа – иначе не, не са политици, Мишел Обама също не е.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *