много повече от вик за #оставка

този протест е много повече от вик за оставка

този протест е много повече от абревиатури и имена

този протест е много повече от действие против мафията

този протест е вдигнатата глава, воля за добро, желание за свобода, жажда за морал, търсене на красивото, намиране на общото, установяване на граници, сваляне на стени, разкъсване на с десетилетия споени вериги, разбиване на митове, колективна мантра, биенето на празнична камбана, подадена ръка, заедност, приятелство, себеразкриване, съмишленичество, енергия, поток, разбуждане, изцеляване, сбъдване, туптене, живот.

той е много повече от три минути по телевизията, няколко нови думи в речника, шепа хаштагове, много групи из социалните мрежи, стотици вече интервюта, статии и анализи.

той е удивителната след въпросителната след многоточието.

той е най-голямото нещо, случило се тук на всички нас.
този протест е чудо. цяло чудо. чудо, което продължава вече близо 100 дни.

чудото сме ние. и силата е с нас.

#оставка

IMG_8621

задължително четиво по темата и при Владо Kaladan – притеснен съм и при Мирянка – ДПС не заслужават българските турци

2 thoughts on “много повече от вик за #оставка

  1. Трябва му нещо на тоя замиращ протест, Жюстин. Например искане за задължително гласуване. Лично аз не виждам нещо друго, което поне малко да вдъхне ново в управлението на България. А иначе, червената мафия все още не се е съсредоточила да направи протеста съвсем за резил и да го ликвидира окончателно. Това е напълно във възможностите на нашите т. нар. политици, разбира се, всичките от БКП.
    Съжалявам, че не звуча оптимистично, но на 49 години оптимизмът понамалява, заедно с косата и други някои работи, а някои се увеличават, например коремчето. 🙂 Много здраве на Джамбо.

  2. Е, за пред-последното изречение мога да се разпиша с отпечатък и от двата си палеца. 🙂 Иначе не съм сигурен дали доволството в живота може да се постига точно с негодувание. Говоря от чисто екзистенциална гледна точка…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *