#дансwithme след лятото. часът и мястото на срещата са известни

IMG_4496

отмина август. срещах се с хора на различна възраст, с различни интереси и възможности, в различни градове на България. говорих с тях. говорихме дълго. по различни теми. най-вече за България и бъдещето й. за това как то зависи от нас.

чух неверието на хората. и разбирам скептицизма им. след толкова години лъжи. след толкова години смазване. разбирам ги. и все пак след всеки разговор си тръгвах окуражена, защото чувах „с вас сме! в нашия малък град, в нашето село няма как да излезем, но гледаме, слушаме какво правите в София и сме с вас! вярваме във вас!“

чух подкрепата на хората. подкрепа за търсене на доброто. подкрепа за справедливостта. подкрепа за усилията за спиране на мафията. въпреки всички чудовищни манипулации и лъжи хората са наясно какво се случва.

чух желанието на хората да видят България променена. защото така повече не може да продължава. защото стигнахме предела. моралния, етичния, човешкия. образованието ни е в пълна безпътица и от години сме най-необразованите в Европа. здравеопазването ни е в безпътица. какво се случва в енергетиката не е ясно, но не е добро. какво се случва в земеделието, индустрията, екологията … какво се случва с България … хората са наясно, че е нужна промяна. тук и сега.

септември дойде. а както знаем – септември ще бъде май.

часът и мястото на срещата са известни. ще се видим. промяната сме ние.

#дансwithme #оставка

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *