е-учебниците ли?!

на родителската среща преди началото на учебната година опитах да повдигна темата и да прокарам предложение някъде, в даден момент в не много далечното бъдеще нашият клас (4-ти) да опитаме повече с е-книги и учебници. е, не се справих добре, идеята бе възприета като досадна  (уф, още разходи), натрапчива (стига с тези компютри!), екстравагантна (е-какво?!). всички това от родителите повече, отколкото от учителите. явно още ни е мнооого рано за е-учебници.

радостно бе, че учителите знаеха, че западните учебници ги има всички и за киндъл. докато, разбира се, родните учебници дори в читанка.инфо ги няма, камо ли легално. мда, мнооого ни е рано за е-учебници.

6 thoughts on “е-учебниците ли?!

  1. Моите наблюдения над учителите в съседните 2-3 училища (които обслужва книжарницата ми) е също, че хората са наясно с ползите и възможностите на е-книгите. Изобщо колкото пъти се разговоря с учители под 50 г, оставам приятно изненадана от познанията и интересите им, от желанието за работа и за използване на всякакви съвременни средства за обучение. Проблемът явно ще идва повече от масата родители, за които компютърът за наследника е част от играчките му, а не част от средата за обучение 🙁

  2. Добре, как ще четеш учебник от Киндъл? Графики, илюстрации..
    пък и екрана си е прилично малък за нагледено показване на информацията (големите Киндъли са доста по-скъпи)
    А ако се съберете няколко ентусиазирани родители, бихте могли да се сканирате голяма част от учебния материал.

  3. Наистина е доста глупаво да се купуват по 2 броя хартиени учебници, вместо да се купи на децата по един таблет и да се ползват е-книги. основен проблем е че учителите масово са на по 50 години и трудно ще се настроят на тази вълна.

  4. Интересно, някой замисля ли се колко би бил живота на един киндъл в учуилище и дали няма да се налага да се купува нов всеки срок? И в това отношение, дали 10 броя хартиени учебници не са по-добрия вариант във всички аспекти, вкл. икономически и по отношение на околната среда?

  5. То е като дискусията да чета ли хартиен вестник или да го чета от екран
    Училищата не се строят с класни стаи
    Децата не седят с гръб едно към друго
    Изпитването не е индивидуално
    Всеки тест преди Киндл е правен за хартиени учебници
    Ако ще се учи от еУчебници, в модерното училище дето не се седи с гръб един към друг и учителите ще имат еПознания, ще трябва да се направят тестове за еУчебни материали
    Не знам как е на запад, аз не съм на запад
    Но знам как е на север
    минаваме сериозно към хибридна еБиблиотека
    Но всичко в нея си беше на място в готовност
    Купихме нови дивани, сложихме маси за екипна работа и пуснахме бърз безжичен интернет
    От четвърти клас нагоре всичко е със смартфон. Под 2% са с таблет. Всички имат рс вкъщи.
    После що работните места били на север

  6. Е човеко никой не е казал че ще стане само с един Киндъл, ясно е че цялата система трябва да се промени

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *