много мъдрост в три чаши чай

Тук, в Пакистан и Афганистан, преди да започнем работа с някого, ние изпиваме три чаши чай. На първата чаша той е непознат, при втората – почитан гост, при третата – член на семейството, а за своето семейство ние сме готови да сторим всичко – дори да умрем.

Хаджи Али, старейшина на Корфе

3chashiТри чаши чай е биографична книга, която ти показва красиви и сурови непознати кътчета, вдъхновява те със силата на човешката воля и доброта, връща ти надеждата и вярата в хората

Грег Мортенсън решава да построи училище в отдалечено село в планината, в знак на благодарност след като оцелява в трудна експедиция. само след няколко години училищата са вече над 145 – в труднодостъпни области в Пакистан и Афганистан. човешко. много земно. отдадено.

да, звучи патетично-американски, но и много Източно. да, идеалистична е, но и реалистична. дава ти други гледни точки, колкото можеш да поемеш. и мъдрост. толкова много, че се чудиш къде само в три чаши чай се събира толкова.

идеално четиво за лятото.

One thought on “много мъдрост в три чаши чай

  1. Не съм чела „Три чаши чай“, но ето нещо интересно около книгата: http://www.cbsnews.com/video/watch/?id=7363068n

    Става дума за американския автор Джон Кракауер, който обвинява Мортенсън в лъжи. Кракауер е известен с бестселъра си „Into the Wild“, а за конкретния случай издава електронна книга, наречена „Three Cups of Deceit: How Greg Mortenson, Humanitarian Hero, Lost His Way“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *