предприемачество за измъкване от бедността

„Дълготваен мир може да бъде постигнат само ако голяма част от населението изнамери начини да се измъкне от бедността“

Оле Данболт Мьос

„Чуждата помощ е неустойчиво решение. То е като да храним бедните с риба, вместо да ги научим как да я ловят. Истинското решение трябва да бъде свързано с инвестиции и насърчаване на предприемачеството.

Ключов играч в това решение са не неправителствените организации и правителството, а корпорациите, които генерират по-голямата част от икономическото развитие.“

Филип Котлър

2 thoughts on “предприемачество за измъкване от бедността

  1. Това да се реализира е напълно ок, но къде са социалните планове за всички в този случай заплашени от безработица посредници при разпределянето на помощите -)?

  2. Много хубав въпрос, Емил.
    Това си мислих и аз преди да духна над Лукойл новината
    Ако се бе случило тук, премиера щеше да ходи наметнат с кожата на Дянков. Подарък от профсъюзите.

    Не може да се изживяваш като св Симеон и да пратиш хиляди хора вкъщи с извинение, че петнайсет месеца не си комуникирал
    За бг, 15 месеца са като 15 години..няма опасност да се случи нещо в институциите. Така са за жалост и прогнозите на Котлър, ако човек чете нещо писано преди 15 месеца или 15 години има голям шанс да е писано, за да се продаде. Филип не е Питър Дракър. За неправителствените се чете Питър Дракър. Или Паници. Или in2h20

    За жалост, последната криза, доказа че корпорациите не познават идеята за социална отговорност. Седях на масата на гала вечерята в помощ на родителите на деца с рак. Най-голямото глобално предприятие в обсега ми не бе там, не бе обърнало внимание на поканата, не отвърна дори с жест…в годината, когато печалбата им удари зенит в историята им от 75 години. Глоблните корпорации са излишни, от гл т на модерното общество и проблемите му. Предприемачите са друга песен, но в бг култура няма традицията..примерно като в Китай или в Дания. В бг, децата ..трябва да учат, за да не работят. И докато това не изчезне, няма да има сериозна промяна в статистиката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *