Елиф Шафак: Любов

взех я по препоръка на приятел. признавам си, захванах я с леки предубеждения. завърших я с нетърпение да узная развръзката. а току що изгледах участието в TED на авторката на романа – Елиш Шафак, която говори убедително и увлекателно за писането на истории

Любов е красива приказка за великия Руми и неговия духовен спътник Шамс. успоредно се развива и историята на американката Ела. тя не ми бе много убедителна като образ и ми дойде много клиширана като история, но това са подробности. беше ми любопитно да навляза в суфизма в ежедневния му прочит, в живота на дервишите, в историята на техния танц и целия им мироглед.

начинът, по който е разказана Любов ми напомни Името ми е Червен, макар самата история тук да не е чак толкова заплетена

ако Изтокът и суфизмът са ти любопитни, мисля, че книгата ще ти хареса

4 thoughts on “Елиф Шафак: Любов

  1. Аз лично я изчетох на един дъх и ми стана интересно да науча повече за суфистите. В турския език, думите за Любов към Бог, родители, деца … са различни от думата за Любов между две зрели създания.

  2. Книгата няколко пъти попадна пред погледа ми, но така и не я прочетох. Сега, като чух колко увлекателно и интелигентно говори/разказва/разсъждава авторката, мисля със сигурност да я прочета 🙂 Мерси (най-вероятно ако не бях видяла това видео изобщо нямаше да се реша да я прочета)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *