WordPress никога няма да умре

исках да чуя повечето, но успях да съм там само за две от лекциите. бързам да ти разкажа за тях и въобще за събитието, защото си заслужаваше

в залата имаше доста туитващи и от там може да се добие добра идея какво се случваше. имаше много хора. не само програмисти. имаше група просто любители блогъри, група SEO гурута, група от екипа на WP. мъжете преобладаваха. средната възраст особено като си тръгнах аз беше сигурно около 20 и малко. цареше свеж дух, не липсваха задявки, но като цяло настроението на степен cool. поздравления за организацията и цялото!

Стефан Кънев беше забавен като разказваше за ползите му от блогването, ето слайдът, който обобщава презентацията му

img_0630

след него Ники Бачийски, главен виновник за събитието, човек, който всички безкрайно уважаваме и аз лично много харесвам, разказа за новостите в WordPress, като основното, което остана е, че WP никога няма да умре, защото вече е в ръцете не на компания, а на фондация. освен това завинаги ще стане безплатен. а ще става и все по-добър. около декември ще чакаме 3.1.

15,665,253 пъти е бил свален WordPress 3.0!!! wow!

в залата основната маса ползваха WP не за блог, а за CMS, чудничко. освен тези в залата така правят все по-вече хора, т.е. все повече компании залагат на това решение за сайтовете си, така че 8.5% от всички сайтове по света са именно на WP. wow!

не успях да чуя Оги, Бого, Еленко. другия път.

11 thoughts on “WordPress никога няма да умре

  1. Чудя се защо не отидох, интересно ми беше кой как възприема WordPress, какво ще се презентира… Нищо, следващият път!

  2. така е, Оги, но пък иначе щях да изпусна весело и ценно време с децата ми. другия път, живот и здраве! 🙂

  3. Отлична организация и презентатори! 🙂
    Аз лично успях доста да понауча, а покрай SEO-тата се почувствах и глупав 😛

  4. Радвам се, че дойде и че ти е допаднало.

    Трябва само да кажа, че далеч не бях основен виновник. Иван и Добата организираха всичко, останалите само дойдохме.

  5. WP e платформа със страхотно разпространение и може да се каже с някои уникални възможности. И ние минахме на WP базирано решение (Cyperpress :). С негова помощ ще се опитаме да дадем възможност на мялките и средни фирми да ползват WP и неговите предимства за едно по-добро присъствие в интернет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *