домашен хакер

една неприятна история на Gombeto с виртуален тормоз и заплахи се разиграва тези дни. смело е публикувал в блога си подробности.

дали институцията на г-н Явор Колев има как да се самосезира в подобни случаи?

ако четете това, дори да не прочетете цялата случка – сменете си паролите на пощи и акаунти, ако скоро не сте го правили. не се знае кой от къде надзърта и какво се случва в главата му.

4 thoughts on “домашен хакер

 1. Честно казано, ако аз бях човекът бъзикащ се с данните на Гомбето, бих пуснала публикацията в блога, така че имай предвид, че може и да не е негов текста.

  По-разумен съвет е, не пазете пароли към други сайтове, блогове, имейли, форуми в пощата или поне криптирайте самите съобщения, за да знаете само вие какво пише.

  НЕ използвайте ЕГН-то си, рожденната си дата, пробвайте нещо нелогично, несвързано.
  Не оставяйте навсякъде основния си адрес, даже никъде не оставяйте имейла си, който ви е най-важен.

  Ама кой да ги помни тия неща…

 2. Eneya, благодаря за допълнените съвети!
  Иначе знам, че той го е пуснал, защото говорих с него F2F 🙂

 3. cybercrime в бг не е новост; ново е отношението към престъпността

  Обществото е изтръпнало към гангстерите, щото бива облъчвано от всеки екран, от всяка страница, във всеки разговор от поредния им номер

  В атмосфера на безнаказаност, кражбите на пари през телефонна карта растат; краденето на идентичност цъфти; гангстерите получават платформа във всяка медия, вече и в блоговете. Единствените дето трябва да направят нещо, т н органи на реда, маат баджак и се занимават с екопротести и всякакви други мирни форми на гражданска инициатива. Щото е по-интересно.

  Какво става с обществата, дето помагат на хакерите да стоят в светлината на прожектора прекалено дълго ? Някакъв бг президент бе назначил хакер за ..съветник. Е, обществата дето се занимават с хакерите по друг начин – им налагат правилата на играта.

  Два яки шамара, за начало – от старата педагогика, няма да дойдат зле

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *