представяне на новата книга – в четвъртък

както Гори вече съобщи, а и разпратихме не малко мейли на всички приятели – поканата е за представяне на новата ни книга този четвъртък, 22-ри, от 18.30 в Грамофон

първата ни съвместна работа с Гори бе една статия през 2000-та година – ретроспекция на навлизането на Интернет у нас; след като статията се получи доста добре решихме да я доразработим в малка книжка, а после се оказа сериозна книга и така стана „Първите в българския Интернет“. Книгата си има сайт Parvite.com издадоха я Сиела през 2003-та ако се не лъжа. Ценното бе самата работа по текстовете, любопитно ни бе и на двете ровенето в историята, погледът към нея през близо 100-те интервюта, които направихме. Нашият приятел Здравко Здравков прие нелеката задача да оформи добре книжното тяло, а Дани направи проекта за корицата. Резултатът ни радва и до днес. Книгата вече е почти изчерпана.

точно преди около година бяха първите ни разговори с Гори за новата ни книга. Този път е на тема онлайн маркетинг, продължение, надграждане над предната ми Онлайн реклама – мисията възможна от 2005-та. Като си гледам файловете – първите неща започнахме реално да пишем март-април. Имахме амбиции да успеем за юни, но както често става в живота – не успяхме. И както се казва – по-добре късно, отколкото никога – ето, че книгата вече е в печатницата и топла-топла я очакваме в четвъртък, когато ще е нейната премиера.

как мина това писане – много интересно, да. Колкото повече се задълбавахме в нещата, толкова по-интересно ставаше и все пак защото хартиената книга не е като онлайн нещата в даден момент трябваше да спрем и да финализираме текста. Надяваме се да е четим, полезен и интересен, но за това ще ни съдят читателите, скоро. Миряна много се постара с графиките. Отново Виктория Лазова бе така добра да ни е редактор, отново Любомила ръководи от страна на Сиела.

преди няколко години няколко години поред организирах едни редовни срещи на уеб бранша в Грамофон. Отдавна не сме се събирали, не мислите ли?! Е, който иска, моля, чувствайте се поканени 🙂

2 thoughts on “представяне на новата книга – в четвъртък

  1. Миии… ъъъ… и от мен честита ви нова книга, досега лоша нямаше. 🙂 Значи и тази ще да е добра, ще четем.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *