на тъмно. на студено. на червено.

не вярвах, че при червен пилотаж на държавата ще се стигне до спиране на кранчето от Големия Брат! това ме върна назад във времето, много назад, когато в България редовно имаше режими – може би малцина си спомнят – гасяха ни тока по график – два часа има два часа няма зимата, а същото упражнение се повтаряше с водата лятото …

но баща ми с усмивка ми припомни приказката за Хитър Петър, дето за да му стане по-широко у дома първо вкарал вътре цялото си животинско стопанство, а после едно по едно вадил магарето, кравата, петела и кокошките и после му се видяло мнооого широка и просторна къщата

после ще трябва да сме благодарни и да целуваме крака на висшите, които сега ни казват – спокойно де, какво толкова – просто спираме кранчето. някой нещо ни прави на балами.
и идат избори.

така е то, като сме на червено – ще сме и на тъмно и студено

4 thoughts on “на тъмно. на студено. на червено.

  1. Парадоксално или не – именно при червени управления идва „спиране на кранчето“. Просто Големият брат знае, че червените са безобидни дупедавци и няма как да креснат.

    Идеални „партньори“ за показно изнудване на Европа.

  2. Пакостите ги правят украйниците и въпреки, че е украйнско чедо, Сергей Станишев си няма май много вземане с тях.

  3. Спомням си режима на тока. На водата (студена и топла). И купоните за сирене и захар си спомням… ама май искам да ги забравя тези неща.

    Май не се получава… 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *