ангели за книги

dsc00823sm

ето с тези нежни и безкрайно приказни хартиени ангели се сдобих на предколедното тържество в училището на моя син

всяка година децата от Увекинд изработват сами тези уникални картички, украси, сурвачки и венчета и ги продават на родителите, дошли на коледното тържество, а със събраните парички се купуват нови книги за училищната библиотека

прекрасна инициатива! ангели за книги!

2 thoughts on “ангели за книги

 1. Чудесни са !
  Идеята за детските коледни базари страшно ми харесва. В училищната занималня тази година, децата са изработвали различни изделия от хартия, картон, пластмаса, дърво, рисували са картини с коледна тема, които после „разпродават“ на съучениците си на коледен базар. Всяко дете получава книжни пари, които може да даде на изработилия предмета съученик и той да си купи нещо друго, което си харесва от трето дете.

  Така вместо да им даваме джобни и ходят по магазини, бяха избрали чудесни, ръчно правени коледни подаръци ЗА ВСЕКИ от големите ))
  Стената зад мен в офиса се обнови с мозаечно сърце, правено от мъниста, химикалките ми ще са в дървено съндъче с райберче, а за бижутата ми има розова кутийка украсена на ръка.

  Разбрах че инициативата е традиция за последния учебен ден, в който започват в черквата, пеят псалми и им разказват легендата за раждането на Христос. За почти тинейджъри, седенето около свещенник не е най-интересното занимание в света, а пеенето на религиозни песни се отклонява леко от ежедневието им – но културата която поемат помага в израстването.

  Подаръците бяха опаковани лично и поднесени с гордост.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *