Да заспиш без целувка за лека нощ

(с риск да стана досадна)

Да заспиш БЕЗ ЦЕЛУВКА за лека нощ или въобще без „Лека нощ“ и да си дете, да си във възрастта, когато се формираш и формираш отношението си към света, когато се определя бъдещето ти

да растеш без да има кой да те прегърне и да ти каже, че те обича … без ласка, без топлина …
ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ 652 ДЕЦА В СТАРА ЗАГОРА ТАЗИ ВЕЧЕР ЩЕ ЗАСПЯТ БЕЗ ЦЕЛУВКА ЗА ЛЕКА НОЩ…?

и знаете ли, че у нас има над 8600 деца в институции, които си лягат без целувка за лека нощ?!

това значи, че има около 8000 МАЙКИ (или по-скоро само жени, защото едва ли са точно майки), които са оставили СВОЕТО дете в дом, лишили са го от обич, от себе си, обрекли са го да е БЕЗ БЪДЕЩЕ

и НИЕ, всички ние сме допуснали това да се случи, допускаме го и сега

от нас и само от нас зависи това да се промени

4 thoughts on “Да заспиш без целувка за лека нощ

  1. По някави „обективни“ причини законът не ми дава право да осиновя дете. А и да можех, какво е това за хилядите бездомни и изостовени деца?

    Но държавата дориза едно не дава, защото съм била инвалид. А че ще муосигуря най-хубав за дете начин на живот; че ще го обичам и ще е смисълът на живота ми ще е то стане умен, радостен и успешен човек …….

    Инвалидността ми не е проблем. фирмата ни е такава, че можем много добре да си позволяваме да живеем. А инвалидността ми не е физическа. Тоест имам пълна възможнст да гледам милата, която ми показаха – да къпя, обличам, и всички радостни грижи за твоето мило.

    Проблемът последва от инвалидността, 3000 лева ми искаха – за разрешениза осиновяване. Нямах ги- И нищ.кога неога да ги имам.

    Тва е. Звучи обречено, защото наистина е обречено.

  2. Вени, и едно дете, осиновено е нещо, т.е. за хилядите бездомни и изоставени ще са с едно по-малко – капка по капка …

    Знам, уверена съм, че би се справила! За жалост законите ни не са мъдри. Дават право на някой да захвърли детето си, а на друг, който го иска – не … надявам се поне малко да успеем да променим нещата, заедно!

  3. Благодаря Michel, писахме им, писахме на много хора и организации, ама нещо хората трудно се включват, може би са претоварени, уморени, не им пука или не знам …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *