ученици – първолаци

първият учебен ден

днес бе първият ни учебен ден, т.е. неучебен, тъй като и в нашето училище, както и във всички останали днес не се учеше.

хубава инициатива в нашето училище е, че предварително ни канят вместо цветя за учителите да купим книжки, с които да се попълни училищната библиотека, което на мен лично много ми допада – избрахме заедно с Томи от книжарницата вчера, днес взехме и по едно цвете – все пак е първи учебен ден. в коридора на училището имаше цяла празна библиотека и за нула време се запълни с книгите, донесени от всяко дете

получихме учебници и цяла вечер подрързвахме и надписвахме етикети с Томи, беше забавно

децата са сладки, вълнуват се, радваха се да се видят след ваканцията – пораснали, но и все същите – деца
очакваха да чуят името си и да бъдат извикани да влязат в клас. родителите също се вълнуваха. при първолаците присъстваха дори и баби и дядовци!

церемонията бе кратка, кулминацията – по традиция – първият звънец. тържествените речи мило бяха сведени до поздрав от всички по-големи ученици, прочтен от едно от децата. прекрасно.

трудното, доколкото е трудно започва тепърва. ще видим. успех ни. поздравления и пожелания за успех на всички първолаци и ученици. дано им е забавно да се учат. кураж на родителите им – поздравът е с A Hard Day’s Night!

по темата днес писа още Gregory – Глъч и суета – честито и на неговия първолак!