дърво от боклуци

в събота в Южния парк се бе случило някакво еко събитие
отидохме когато вече привършваше, не успяхме да разберем много кой го организира, но стана ясно, че е по някаква европейска програма, поне така каза девойката, която освен това съобщи, че поисканото от мен прес инфо е вече прибрано с останалия багаж и така и не разбрах много за мероприятието

дървото от боклуци, което бяха направили бе много сполучливо, ето го на снимките, само дето после и него чинно си го прибраха

имаше един дядо, който се опитваше да съобщи на организаторите, че в Южния парк има силно замърсени райони и нещо трябва да се направи, но те смятаха, че с изминалата инициатива да сали своя дан за благото на парка и екологията и вдигаха рамене към дядото и го оставиха да си говори

дърво от боклуци, деца го гледат, Южен парк, София юни 08

само боклуците по дървото

4 thoughts on “дърво от боклуци

 1. Какво означава за маркетолозите, че света се урбанизира и в едно с преместването на хора и заетост, към градовете настъпват планини от боклук ? Време ли е да се промени поведението и навиците на популацията ? Дали боклукът е производство на едно конкретно поколение, култура, демография ?
  Има нещо патетично банално в импотентността на еко акциите да мобилизират вниманието към производните социални проблеми. Може би е философията на вносния флеш моб, която стои зад изсценирания кратковременен протест, дето успява да роди..петиция. Плюс малко шум. Прочете ли вече какво липсва отново в уравнението ? Мда, дискусията.
  Като Могилино, всички каузи умират във времето като им махнеш прожекторите.

 2. преди малко говорихме с баща ми на тази тема, за безразличието и лицемерието
  според него, а май и аз споделям това мнение – лицемерието не е чисто бг характеристика, има го навсякъде
  на това се дължи трагедията на съвремието ни
  вярваме на 100% на това, което казва телевизията, оставяме й се на масовата „култура“ да ни смели и изплюе, ценностите ни са на кота нула и толкова, какво тук значи някакво си Могилино пред ПР-а на могъщите медии …
  понякога се чудя до кога ще ми се привиждат мелници

 3. Може би е рано за кантуинитет. Обаче има нещо тъжно във временното недоволство: палим се бързо и гаснем като черковна свещ.
  Хайде да приемем, че индивида не е разбрал за инициатива, чиите аргументи споделя. Вижда някъде, някога инфо и иска да се включи. Какви варианти са му предложени ?
  Тук се сещам само за политика. Каквото и да искаш да промениш, трябва да го обвържеш с някаква идеология. Преди бе господ, сега е секта някаква. Преди бе униформа, сега е контактния лист в мобилния.
  Колко опции съществуват на практика, за да направиш разлика ?!

  Всички ние изпитваме Нужда Да Вярваме на нещо; то е толкова дълбоко социално обусловено, че ще задръстим блога с летни размисли, ако му затърсим корена.

  А тв е там. От толкова отдавна, че вече никой не помни кога. Напоследък изчезна и защо. Посланието е мъртво, защото не зачита (и не прави разлика) между настроенията в отделните демографии.

  Всеки ден някъде пада мелница. И ако наоколо няма кой да го отбележи, случило ли се е ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *