спам на деня – рекламации се приемат до 3 дни!!!

безспорно спамът на деня идва от една наричаща себе си рекламна агенция, не мога да се въздържа да не споделя – изпращат ми мейл без текст, с грешно обръщение, само с автоматично генериран подпис изглеждащ така, смесен текст на английски и на български, заплашителен текст с главни букви и три удивителни в подписа, плюс оферта. добър пример за моите студенти (а и не само за тях) за лоша практика:

„Hello Motiv,


РЕКЛАМАЦИИ СЕ ПРИЕМАТ В СРОК ДО 3 РАБОТНИ ДНИ ОТ ПОЛУЧАВАНЕ НА СТОКАТА!!!

Best regards,
Bxxx Advertising Sofia

Vania „

съдбата на една защитена костенурка

pa080005

съдбата на тази симпатична, не много стара, но доста изстрадала костенурка бе в наши ръце в последните няколко дена и историята й заслужи поста с безразличието на различни инстанции към живота на този представител на защитен от закона животински вид

костенурката се оказа пред нашия дом, може би избягала отнякъде, търсеща къде да се зазими, за жалост трудна задача в „големия“ град. прибрахме я от пътя, за да не я сгази кола и потърсихме в нета инфо за нея. така разбрахме, че е защитен вид и с това ставаме автоматично в нарушение на законите с факта, че я държим у дома. така или иначе нямахме намерение да я задържаме, а да намерим най-доброто за нея място. междувременно децата й се радваха и я наблюдаваха, а и научиха доста неща за костенурките. както и да е – попаднахме на сайта за опазване на сухоземните костенурки в България, към Българското дружество за защита на птиците.предполагам това е доброволческа организация и затова последните новини са от преди година, на мейла, който написахме никой не отговори, както и на посочените телефони за контакт в София. затова се обадихме на телефоните за Пловдив. получихме инфо, че можем а/ да занесем костенурката в зоопарка, за да получи тя там адекватна грижа или б/ да я занесем и пуснем в гората. разбрахме също, че е добре да побързаме, защото именно сега е времето, в което костенурките се зазимяват, закопавайки се в земята, за да презимуват. избрахме вариант а/ – зоопарка, защото видимо костенурката изглеждаше доста не добре и може би имаше нужда от специална грижа. но в софийския зоопарк се оказа не толкова лесно да оставиш животно и в крайна сметка си върнахме костенурката у дома. преминахме към вариант б/ изчетохме къде е добре да я оставим, далеч от хората, доколкото това може да се случи в доста пренаселените ни вече планини около София – оставихме я на южен склон, далеч от шосета, пътеки и хорски очи. дано да оцелее костенурката ни. и дано има повече инфо кой и как освен закона защитава защитените видове у нас, че други в подобна ситуация да не я предпочетат на супа.