високо, високо, високо 29 ден на #ДАНСwithme

IMG_5511

поне 20 000 души за пореден ден бяха на площада днес – ден 29-ти. никой не е очаквал, че ще успеем да сме толкова дълго, толкова много, толкова мирни. някой ще каже – без ефект. не е вярно – ефектите са много. в България случваме в момента нещо голямо. нещо важно.

денят започна с традиционния петъчен контрол, вече има няколко палатки и нощуващи пред Парламента

обичайната вече обиколка „по жълтите павета“ тази вечер бе от МС през Парламента, Ректората, Александър Невски, обратно Парламента, Ректората, Орлов мост

кулминация на вечерта бе пускането на 240 фенера в небето над Орлов мост

добрата новина е, че медиите, дори да не дават точна бройка, поне показват случващото се

и по традиция няколко важни линка от последните дни:
Катарзисът – начин на употреба

Хаштаг #ДАНСwithme

Духът на времето

Кой управлява България?

Еволюция на ситуацията

Кой съм аз?

Какво ми каза един противник на протестите

„Те протестират защото искат промяна на тази вредна политическа система. Искат промяната, въпреки че лично те се справят чудесно или вярват, че в този живот няма да са на дъното.
Добре, тези младежи и тези справящи се в живота хора няма да могат да протестират вечно, ще се уморят, ще бъдат нахулени от всички мрънкачи, от онези бесепари, които са с капаци.
И може и да не успеят.
Но на следващия ден след неуспеха на протестите те пак ще имат добра работа, амбиции, планове и пак ще мислят за реализация на Запад, ако тук не се получи.
А ние, които ще „успеем“, които ще ги „победим“, които развяваме червените знамена със сърпа и чука, които целите беловласи се събираме до НДК или си седим по къщите и говорим срещу тях… Ние, какво ще правим на следващия ден след неуспеха на протестите?
Много ясно какво – ще си седим бедни, отчаяни, живеещи в блатото, ще търпим корупцията, ще търпим олигарсите, ще търпим богатите си партийни лидери, ще говорим с омраза като се събирам в компании за Станишев, който уби партията, ще гледаме как ни се мъчат децата, как не ги вземат на работа заради герберски, червени или сини калинки, ще псуваме сърдито и ще издигаме юмруци с Но пасаран! и Венсеремос!“

и на английски:

NYTimes отново за нашите събития

AlJazeera отново за нашите събития

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *