убийство в дома в Трън

момчетата от дома в Трън - 2005 г.

това е снимка от май 2005 г., когато ходихме с Рали, Калин и Звезда с един камион да даряваме играчки и дрехи на дома в Трън; най-едрото момче от снимката може да се види във фоторепортажа на Дарик от днес тук, след убийството на 15 годишно момиче от дома; убиецът е не друг, а подсъдим и същевременно служител на дома мъж, който най-вероятно е имал сексуални отношения с няколко от момичетата в дома

ето какво се знае за убиеца: „Илиев е с богато криминално досие, той има девет криминални регистрации в досието, осем от които за изнасилване на непълнолетни момичета.“
нека припомня, че въпреки „красивото“ си досие, човекът е работел в дома, в дома, в който има деца, част от които – момичета!!!

този дом в Трън приютява около 90 деца на възраст 7 – 18 години
от години е пословичен с некадърното си управление и поне от две години е „пред затваряне“
този дом, дори и само на около 60-70 километра от София е буквално забравен и от бога и от хората

вътре в дома - мизерия

тогава Звезда се осмели и разгледа подробно и с фотоапарата вътре, сравнявайки със снимките в репортажа на Дарик нещата почти три години по-късно не са се променили …

мизерията е ясна
очаквам официалните лица, очевидно безотговорни за случващото се (независимо в Могилино, Трън или другаде), да кажат, че това е поредната провокация към България и опит да се срине репутацията ни и т.н.

случката идва само два дена след срещата в Русе, на която многоуважаемите и Масларова и Пръванов и кой ли не заявиха своята загриженост за децата в домове

отново не очаквам оставки, а само прехвърляне на отговорностите, приказки и измиване на ръцете със словоблудства
хора управляващи, колко души трябва да загинат, за да си ходите?!?!

дете от дома в Трън с играчка-пистолет

24 thoughts on “убийство в дома в Трън

  1. Стигне ли такава история до Дарик или БиТиВи, ясна е работата. Вчера журналистка от БиТиВи така сладострастно питаше децата за подробности какво им е правил самоубилия се – ама точно и подробно, пред цяла България да го кажат. Хиени. Толкова и ги е грижа за децата. Ако възпитателите проявят по-голяма строгост към децата и ги ограничат да излизат след определен час – сигурно ще гракнат, че ги тормозят, че са садисти и ще организират някоя кампания – я срещу гадняр директор, я срещу някой възпитател. Пък ти после дири и се ориентирай кой казва истината и кой лъже.

  2. Бенихил,
    позволи ми и да се съглася и да не се съглася
    убийството и трагедията там въобще са си факт, това дали ще ги или няма да ги отразят медиите е въпрос на журналистическа чест
    факт, че не ги е грижа за децата
    факт, че си идвам от Дарик и журналистката, която е посещавала Трън и говорила няколко пъти в ефир за проблемите там в момента е тъжна и отчаяна
    медиите са силни, но кратунести управници дори силни медии не могат ги трогна

  3. този пост ми намирисва на антибългарска кампания, време е прокуратурата да се самосезира по повод на Justine 😉

  4. Подобен случай на методично изнасилване на деца от социален дом в продължение на десетилетия бе разкрит миналата седмица в Англия.
    Полицията откри специалната стая, на приземния етаж.
    Паралелите дотук.
    Журналистите бяха на място. Полицията специализирана в разкриването на този тип престъпления даде пресконференция. Съдът се произнесе. Децата получиха психологическа помощ.
    А наяве последното ПЕРМАНЕНТНО убягва от фокуса на дискусията около нарушение на правата на децата в България.

    Нямаше гък, когато една седмица дребните бяха бомбандирани с медийна супа около Кардам-София катастрофата.
    Обръщат ми се вътрешностите, когато ч-е-т-а какво се е случвало в Трън. Тия клетници са го живели ! Няма психологическа помощ.

    Ж, има нужда от нова разследваща (криминална) журналистика. Тук някъде се съгласявам с БХ, че от хиени полза никаква. Вредят на децата, вредят на дискусията, създават шум по каналите и става трудно да се вземе решение.

    От години се знае и за каналите за износ на деца за проституция, приходите от която вече намират път към касите на европейски държави. Вместо да ровят в гюбрето, тн журналисти трябваше да спестят ударите върху детската психика, седнат и се задълбочат върху анализ на ставащото.

    Влез в което и да е училище и питай българско дете какво мисли за Могилино и Трън. Ако си психически нормален, ще се шокираш.

  5. Ама колко доволна изглеждаше Клара по телевизията, вживявайки се в ролята на фаталната жена, заради която двама души се затриха (ако се вярва на разказаното).

  6. И още много ще слушаме за такива престъпления, защото медиите в България (включително Дарик) се занимават само с най-долното и простото в обществото – нищо свестно не можеш да чеуш, прочетеш или видиш в нашите медии, вкл. в тези, които минават за сериозни.

  7. Бенихил, съгласна съм напълно

    но, за Клара, ами как да не е доволна, преживява сапунените сериали, които СА културният извор на тези деца, но „на живо“, дори с гърменето в името на любовта … мъка, мъка

    когато бяхме там ми искаха очилата или часовника или бижутата
    после разбрах, че не си ги искат за тях, а за да ги продадат
    джобни – 3 лв на месец
    представям си, че цената на свирката от 10-12 годишни е около тази сума
    що не?!

  8. Ще искат. Не се събират на едно място деца, лишени от родителски грижи, както се казва, деца, занимаващи се с просия, проституция, дребни кражби, както и деца с умствено изоставане. Няма нужда от такава „интеграция“.

  9. Едно време, учех в един интернат. Имаше там през нощта нощен даскал, един мъж и една жена, или някога мъж, някога жена, не помня.
    Веднъж нощният даскал, един мъж с побеляла коса, закачал някаква ученичка. Подробностите съм забравил. Но един ученик, от 11 клас, му завъртял някой и друг шамар, може и някой юмрук да му е ударил, но идва бърза помощ и после не видяхме даскала вече.
    Преди около 30 години беше това. На даскала му викахме Мухозола.
    Така че, както се знае, делото за спасяване на давещите се, нали знаете. Друг път като ходиш по такива домове, кажи на момчетата как се прави, ако трябва аз ще идвам да им разказвам.

  10. Benihil, интерес си ми, защото в теб виждам резултата от промиването на мозъци в БГ. Активни на моменти и абсолютно манипулируеми индивиди…Искам да те попитам само, къде в теб битува , къде се се замогва тая еснавска доволност, да виждаш едно дете, израстнало в приюти и незнам колко пъти изнасилвано, че го сочиш с пръст? Детската проституция ще процъфтява, докато мъже с пагони и вратовръзки си утоляват нагона, често пъти провокиран от зафустени и порядъчни фригидни съпруги, които не смеят да лаят ръката, която ги храни.Докато ти си го искарваш на „устата Клара“ ето аз къде виздам Злото:
    Домовете за изоставени деца според съпругът ми са като тайни публични домове, до които достъп имат само хора с „златна карта“ т.е. малък кръг от педофили, от средите на полицаи, общинари и т.н, те са сплотени чрез мръсната си тайна по-силно и от наркоклановете. Само мога да подозирам колко нагоре по етажите на властта се простира тая мрежа. Ако не беше толкова отблъскващо, предполагам педофилите щяха да се борят за права като хомосексуалистите.Впрочем така им е по-добре…
    В устата на мръсната Масларова думите като “ не е неоходимо изведнъж“ и „постепенно“ ми звучат като „само да не е в моя мандат“ Да не я препираме, да се накраде на спокойствие, пък другото правителство да му мисли.

    Може ли някой да даде сумата на хората които на държавно, общинско и местно(за всеки дом) ниво получават заплата за грижа за децата. Страхувам се, че броят им е много близък до тоя на децата.Или го надхвърля???

  11. Интелектуална, емоционална или физическа заможност разобличава в нас един агент, които си позволява да сочи с пръст(често следвайки някакъв псевдоетически критерии). Така домакините сочат с пръст късите поли на момичетата, за да оправдаят негласните споразумения, в които са се превълнали браковете им….Нямам предвид Бенихил, комкретно, но тя ме провокита.

  12. Бенихил, малко подведена съм написала глупост, според мен децата са деца и трябва да са смесени, не изолирани проблемните деца
    всяко дете е по своемо проблемно, всеки човек е луд за себе си
    не можем и не бива да ги делим
    проблемът не е в децата, а у тези, които са отговорни, т.е. би следвало да са отговорни, натоварени с грижа за тях

  13. За плагиат: От това, което си написал, се вижда, че обичаш да проектираш твоите мисли и желания върху другите. Иначе щеше да си направиш труда да четеш по-внимателно, но за теб очевидно не е важно какво казва и пише другия,важно е ТИ какво казваш. Явно си добре информиран по случая. И къде беше, та си траеше, като това дете го изнасилваха и сочеха с пръст?

  14. Колкото преди се мълчеше за тези неща, толкова сега се разmавят под път и над път. Ако искаш да си разчистиш сметките с някого, обвини го в педофилия. Докато е жив, няма да си изчисти името. След като закрият детските домове, ще започне да се говори за педофилия в приемните семейства, без духовна пища няма да останем.

  15. педофилия открай всеме си е имало
    и има и до днес, навсякъде има подобни скандали
    в случая обаче децата са жертва, защото са лесна плячка
    и цялото това – масова практика в домовете
    за жалост

    да не казвам колко бащи хм … дъщерите / децата си …

  16. Не мисля, че е толкова масова практика, колкото твърдиш. Просто трябва с нещо да се напълнят вестниците.

  17. Спец за БХ

    ..ако една добра майка има 6000 лева (колкото е годишната издръжка на сираците средно) на година за своето дете, тя ще успее да го гледа с 500 лева на месец – ако го обича, може и образование да му осигури.
    Но милионите левове за сираци минават през няколко джоба на общините и кметовете – те затова са силно гузни и притеснени някой журналист да не влезе в приюта им и да направи „не-положителен филм“

    из: Мерзавци на държавна ясла/Мартин Карбовски/Стандарт

  18. По-интересно би ми било, ако Мартин пусне някоя статия за комата на Горсова.

  19. БХ, ето как те описват в Коритаров Лайф

    „..понеже има една много висока доза интриганщина в България. Хората обичат клюки, интриги, мръсотия, пошлотия. Това ги заинтригува. Те се вълнуват и се вторачват в екрана, когато има такава гадост и сега и ти не бива да ни се сърдиш…“

    на което, Иво Илиев(син на Асен Илиев) реагира утвърдително с:

    „А не, не ви се сърдя изобщо. Радвам се, че съм при вас“

    Когато престъпленията и престъпниците биват обърнати в „шООбизнес“, когато популярна медия дефинира аудиторията си като шебеци, хранени с човешки отпадъци, младите в тая страна са без шанс.

    Долното не е по братята Коен, а риалити в една европейска страна

    ..оправдаващи се с глад, безработица и недоимък, стихийни или организирани банди кръстосват страната. Плячкосват имущество, разбиват къщи и вили, крадат добитък и стока. Къртят огради и дограми, изпразват мазета и тавани, изкореняват фиданки и обират на зелено реколтата, секат гори и рушат мостове, крадат паметници и оскверняват гробища. В повечето случаи имат оръжие – ако не огнестрелно, поне ножове, брадви, тръби…

    Димитър Денков/Сега

  20. Разбира се, че искам да знам що за кома е това, щом се събират пари за нея.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *