Idea Challenge Day

p5160134

победители в днешния Idea Challenge – Students Business Adventure – Start IT Smart са моите фаворити от всички 15 представени днес – Софийски бухал. те представиха идеята си да създадат малък самолет, безпилотен, с който да се пренасят малки пратки от едно място до друго, удобно за претоварения от трафик голям град, а също – за заснемане на труднодостъпни места, при пожари или други бедствия и много други цели. проектът им, освен като най-убедително поднесен го намирам с доста бизнес смисъл, на крачка от реализация, с много възможности за доразвитие. браво!!!

допадна ми и идеята за популяризиране на пчелния мед и пчеларството, както и тази за софтуер за оптимизиране на времето, в мобилния ми телефон 🙂

голяма част от останалите участници впечатляваха с ентусиазма си повече, отколкото с блестяща идея. не знам липса на идеи ли е или страх от споделянето им. очаквах като цяло малко повече.

почти всички идеи бяха свързани с уеб сайтове, което само по себе си е ОК. не ми допадна това, че повечето разчитат на рекламата (в сайта или другаде) като основен източник на приходи, което е остаряло. не ми допадна при някои и липсата на иновативност, а просто „харесване“ и желание за „внос“ на вече реализирани навън неща.

като за аматьори (както те сами си казаха) организацията бе добра, а по-важно е, че Idea Challenge успя да събере толкова много интересни и различни хора на едно място за цял ден. поздравления!

видео от цялото събитие – тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *