защо ми е този блог?

наскоро Боян ме попита защо ми е този блог
и мисля, че днес е много подходящ ден да отговоря – блогът ми има рожден ден

въпросът на Боян ме върна на 1 ноември 2006-та
Гори беше човекът, който ме сръчка „хайде, крайно време ти е да проимаш блог“, а Тони бе така добър да го подкара и да го хоства и до днес – благодаря им!

после, след като проимах този личен и после корпоративния ни, започнах да убеждавам и аз хората, че им трябват блогове и не малко хора убедих, което ме радва, ще спомена само двама:

– Деси Бошнакова, моята приятелка, с блога на РОИ, която тези дни ми благодари, че преди толкова време съм я убедила да го започне, защото сега е номинирана в Конкурса за корпоративни блогове на Нова визия и блога на ROI Communication е наред с тези на Publicis Marc и Saatchi & Saatchi – радвам се

– Андрей Хадживасилев, моят приятел и режисьор, с личния си блог, който започна да списва съвсем отскоро и блогът веднага заработи за него, а аз от кога му казвах на Андрей, а той бе така скептичен, днес е благодарен и доволен – радвам се

защо, всъщност е въпросът. ами ето така, да правя нещо, с което може би мотивирам и други да го правят, споделям,  намирам нови приятели, забавлявам се, пускам камъчета и после като се обърна мога да поразгледам отдалеч пътечката, която се е образувала. а той, смисълът е не в целта, нали, а в пътя.

7 thoughts on “защо ми е този блог?

  1. Не е необходимо да се самоубеждаваш в нещо което няма смисъл.. Но кво да се прави тези с блоговете са неуверени в себе си хора, и затова правят блогове.. Да, нищо няма смисъл, но писането в нета помага на хората попаднали в зимна депресия, нещо като бигбрадър в който и те имат участие..

  2. @Жюстин – Честит рожден ден на блога на патерици. Наистина е хубаво, че си подтикнала хора да започнат интересни блогове. Ако свържем блогосферата по това кой на кого е помогнал за тръгне ще се получи интересна информация.

    @OOOK,ЕЙ – грешиш много. Това с е форма на комуникацията и изразване – децентрализирана, несанкционирана, хаотична, неконтролирана и неконтролируема. Ако виждаш само хаоса, значи не си вникнал/а достатъчно в нещата.

  3. Честит рожден ден на твоя блог, Жюстин. Винаги ми е било интересно да го следя. На въпроса ти „защо ми е този блог?“, моят отговор е, защото ни трябва такъв какъвто е – разнообразен, личен, информативен. А на теб защо ти трябва – ти си знаеш най-добре. Успехи!

  4. Знаел съм, че блоговете работят, но не предполагах, че един нов блог може да проработи толкова бързо 🙂
    Лошото е, че преди време нямах за какво толкова да пиша и нямах блог, а сега като имам блог и за какво да пиша – нямам време. Пълно щастие няма.

  5. ОООк ей,
    всъщност този блог съществува със замисъл и скрита цел да дава сцена на графоманските ми напъните; ориентиран е около предубежденията ми към \потентността на потребителското братство с клавиатура.
    така де
    ако можеше всеки да създава съдържание
    батковината щеше да има сто тв канала. Или батковината има сто излишни тв канала, дето мислят че предлагат съдържание ?

    защо има блог изобщо не стои като въпрос

    защото батковината има сто тв канала, дето вярват че имат нещо за съобщаване, дистрибутиране или продаване.
    В демокрациите
    информирания избор са прави не с прелет през дистанционното, а с потъване в темата..нещо такова правим тук.

    Списващият блога не е темата.
    Блогът не е темата.
    За протокола
    блог се оценява на петдесетата година.
    Всичко друго е преходно.
    Общо взето
    толкова време отнема да промениш нещо в бг културата..освен ако си Жюстин (както прочете, тя го прави за три)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *