скептицизъм относно IAB България

Мартин днес е понаписал за европейския доклад на IAB и за евентуалната поява на присъствие на организацията и у нас

следейки развитието на родното онлайн пространство в последните 12 години и познавайки тенденциите си позволявам да изразя лек скептицизъм относно стъпването на IAB у нас. разбира се слуховете за това витаят поне от две години и донасят, че ту този, ту онзи вече водел преговори и щял „да вкара“ IAB и тук.

да, „съединението прави силата“, но за днешна България това е само надпис на сградата на Парламента, а не реалност, в която и да е област. онлайн пространството не прави изключение.

скептицизмът ми е породен най-вече от факта, че до момента не е имало случай всички големи от бранша (визирам онлайн медиите) да седнат на една маса. а когато са сядали е било за малко и не са се изслушвали. а появата на организация, като IAB, някак изисква да обедини всички. нещо, което дори метриките (Nielsen и Gemius) не успяват да направят вече втора година.

Пламен е поканил все големи имена на WebIt и най-малкото присъствието на величия от европейския IAB ще е любопитно.

както казват руснаците – ще поживеем и ще видим. дано скептицизмът ми е неоснователен и нещата се развият в благоприятна посока. ще е от полза за всички в бранша.

One thought on “скептицизъм относно IAB България

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *