агенти – право в ДС-тката

„102-та журналисти са сътрудничили най-вече на 6-то управление на ДС, както и на Първо главно управление – външното разузнаване, и Второ главно управление – контраразузнаването.

Сред оповестените имена са: Петър Манджуков, собственик на телевизия BBT, сътрудник на Първо главно управление на ДС, Тома Спространов, сътрудник на Второ главно управление на ДС, Владимир Береану, агент на 6-то управление, Красимир Гергов, щатен служител на УБО, Константин Тилев, секретен сътрудник на 6-то управление и на Първо главно управление на ДС, Петър Пунчев, щатен служител на РУ-ГЩ, който през 1986 г. е вербуван като агент на Второ главно управление на ДС от Петко Сертов, Георги Коритаров, сътрудник на 6-то управление и на Първо главно управление на ДС, Борислав Джамджиев, Виктор Ангелоев, Николай Конакчиев, Велизар Енчев, Веселин Дремджиев, Красимир Узунов, Георги Агафонов.

Сред оповестените от комисията е и Радосвет Радев, изпълнителен директор на „Дарик радио“ АД.“

още в Дарик

още в Дневник

7 thoughts on “агенти – право в ДС-тката

  1. Съжалявам, Жюстин, че може би не си очаквала, че всичко се управлява от бившите ченгета, настоящите де, но какво да се прави, ето така е.
    За мен най-добрият въпрос е защо не се саморазкриха тия хора, ако не веднага след 89-та, то поне преди година-две?…
    По-достойно щеше да е. Много жалко, наистина…

    За тях не подхожда и „ченгета“… Наистина жалка работа…

  2. При положение, че Дарик радио (Радосвет Радев) активно участва в събитията през 1997 г., чудя се дали ДС няма пръст и там.

  3. Огласяването на имената от ченгеджийницата (може би това ще е втората книга на Дмитриевич) при кадрови промени – не веднъж, всеки път – започва да понамирисва на дело на самата ченгеджийница;

    Ето един възможен сценарии (който Дума утре ще крадне от блога и плесне като фактология)

    НРБ е приличала на ГДР. Съседи са подслушвали съседи, съпрузи са донасяли за партньорите си, в тайни подземия са трупани доноси и доноси .. представи си всичкото това в една голяма система, механизъм строен да пребъде въпреки и при смяна на режими.
    Страхът е прима мотиватор.

    какво правим днес ?

    а/монетаризираме историята си като ГДР
    Отваряме комунизма за туристите и разказваме 50% от истината, правим филми, печатаме и превеждаме книги

    б/мълчим и правим вълнички из интернет при всяко открехване на подземията с доносите

    Новият списък с имена е като промените в климата – наблюдаваме топене на леда, повишение на температурата, предупредени сме че ни заплашва промяна…и колкото повече четем, толкова по-бързо се адаптираме.

  4. тъжно, но факт.

    за жалост се движим по сценарий б/ а като рационално мислещ а/ ми се чини по-смислен

  5. Дневник е поместил едно изследване за производителността на труда в Европа; под статията се е изказала 1/4 от страната.
    Налага се мнението че българина е нискоквалифициран (разбирай, нископлатен с всички усложнения произтичащи от това в кариерата и личния му живот) щото шефовете били лоши, кофти, без компетентности специално в управлението… можеш да си го дочетеш сама, както обичайно коментариите са по-интересни от самата статия.

    Паралелът тук е съмнението че единствените подготвени кадри в страната са изкласили в ДС; единствени са били на пост, когато е трябвало да се вземат решения.
    В сценарият (б) ние, по пправило, подценяваме машината ДС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *