има ли справедливост? няма.

истината е, че все повече се отчайвам.

Юнуз говори за политиците, да именно за „Всички подлизурковци, които идват с налуден и мразещ поглед и си отиват с кисела усмивка, без да знаят какво да правят с живота си и с трохите, които са откраднали.“ и търси справедливост за всички.
аз мисля, че справедливост, колкото и да ни се иска да има – няма.

моля някой да ми каже, докаже, покаже, че греша.

11 thoughts on “има ли справедливост? няма.

  1. Намазах късмет аз пак миналата седмица, с две страхотни книги: Followership и No Asshole Rule. Как тия се отнасят до въпроса ти ?

    За да има справедливост, трябва някой да я носи, сиреч последователи.
    И е добре никой да не им пречи, ерго – средата да е свободна от задници.
    И двете заглавия са част от най новата мода в управлението. Лидер е дефиниран по стар, но и по нов начин – чрез поддръжниците си.
    В управлението сме главозамаяни да дефинираме лидерство всеки час.
    Налага се заради прозрачността и публичността, която в днешни дни идва с позицията.
    По тази рецепта, справедливи ли са последователите ти има голяма вероятност да го искат и от теб.
    Въвел ли си правила, дето филтрират несправедливостта, а привличат напротив, справедливи хора – ето половината работа свършена.

    Не ги препоръчвам за великденската почивка, щото са тежички.

  2. Жюстине, ти очевидно си доста млад и както родителите ти се увличаш от един маркиз, затова и този песимизъм. Ето какво разкрих от моите сблъсъци по терена.
    Не търси справедливостта извън себе си, това е уморително и депресиращо заниятие; като понатрупаш мъдрост и се отърсиш от цинизма, ще видиш, че може дори да бъде смешно понякога. Потърси справедливостта първо в себе си, а после ще я видиш и у други. По-точно ще видиш, че и други са справедливи от време на време, също като тебе, защото човек не е ангел и не може да е справедлив винаги, дори това да му е основната цел в живота. Сред справедливите има дори и политици, но почтените хора не са толкова врекливи и затова правят по-слабо впечатление. Това правило важи дори в Германия.

    А исуфският постинг е клонинг на познатото обобщение за броя на маскарите в България, той що бай ганю се прави, не намери ли по-достойни българи за подражание? А и подобен тип констатации/оплаквания си имат точна причина и всеки психотерапевт може да ти я каже, но тя, както сигурно се досещаш, Жюстине, няма много общо с политическата класа.

  3. Написаното от Кройфа е ориентирано към западноевропейската цивилизация, мъка, мъка и пак мъка. Щото да носиш едно качество не е като да изпитваш удоволствие от познанието за тва.
    Обаче идеята да се види от смешната страна е типично българското.
    Мда, това е третата книга дето чета паралелно (с голЕма мъка, Цанев, БХ2)
    Когат българите поотруднели откъм натегналите ги проблеми се предавали, зарязвали реалността си и го удряли на чувство за хумор. Затва Стефан дава пример как им липсва чувство за хумор в Унгария и постоянно протестират. Българинът пикаел една вода и съставял виц.

    Последното изречение пък е напълно фройдоффско и лишено от страстта на деня, пу пу. Мишка, нещата са кофти батка. И че някой все още го е еня си е направо Великден.

  4. Винаги ми е било много смешно как хората коментират другите нации … Като унгарците нямат чувство за хумор, или немкините как не били хубави и най- потресаващото как не си обезкосмявали краката, а американците били тъпи или как чехкините били шеметно красиви 🙂 падам от стола по някой път

    инак Justine както спомена човекът по- горе ти трябва да си много млада (поздравления за което) да търсиш справедливост 🙂

  5. rolf 🙂
    забавно.
    иначе съм напълно съгласен с Апостол – всеки си го получава и живота (или онзи от горе – който както предпочита) си знае работата, и нещо което е старо, но потемата: http://valqk.com/post/140 🙂

  6. Христос возкресе!
    Жюстин много добре знае колко справедливост има и що е това. 🙂 А също добре знае, че има неща, по-високо от справедливостта. 🙂 Просто й се иска да има повече справедливост, май… и аз така де. 🙂 Ето обаче един цитат:
    „Защото, макар и всички божи добродетели да са еднакви, милосърдието
    повече блести и изпъква пред погледа ни, отколкото справедливостта.“
    Това са прочее думи на моя светъл пример Дон Кихот в превод на Тодор Нейков. А ето и едно откъсче от стихче:
    „Дай ми шлем, дай ми щит,
    Дон Кихот!
    Думи дай, –
    себе си в мен познай.“
    Михаил Белчев
    ФСБ го имат на песен, ама само концертно изпълнение намерих из интернета, студийното нещо не го цени народът, та не го намирам… 🙂

  7. Виктор, Во истина воскресе!

    Като сме започнали с цитатите да допълня – „Боже, колко мъка има по този свят, Боже!“ …

  8. не вярвам, че има справедливост, познавам хора които злоупотребяват с положението си и въпреки това ги подкрепят, без да подозират, че те лъжат и мамят.и това няма кой да го види и разбере. просто живота е несправедлив, въпреки че ми се иска да е обратното.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *