ДЕОС в първо лице: Гари. А какво ние направихме за България?

HMS_8773

Гаврил Димитров е перфекционист във всяко отношение – баща, маркетинг специалист, деец. Гари е отдаден и неуморен. Като всеки от нас иска България да е едно по-добро място за всички ни. И отдава много енергия това да се случи. Говорим си отново за ДЕОС – нашиян либерален политически проект.

Защо се завърна в България?
Причината за да се върна във България е лична, а това което се надявах да видя тук след пет годишно отсъствие, беше една модерна Европейска България правейки малки, но уверени стъпки в правилната посока. Уви, малкото добри стъпки направени между 1997 и 2001 година, бързо бяха заменени с криволичеща безпътица и вместо затвърждаване на доброто начало, ние всички продължаваме да вървим в едно полубудно състояние на някъде.
Там където след 800 дни ще се оправим, там където обръчите от фирми ще оправят България и там където експертните правителства са глухи за гласа на коректива – така наречения НАРОД.

Какво те доведе в ДЕОС?
Това което ме грабна веднага беше, че се познавахме от времето на летния протест. По време дългите вечери заедно, ние коментирахме какво трябва да се промени във България, за да останат децата ни тук, а да не избират изхода на летище София. Когато разбрах, че едно от условията да си член на ДЕОС е никога да не си работил за ДС под каквато и да е форма и да не си членувал в други политически формации, тогава си казах, че всички ще сме от едно тесто, и ще направим нещо ново и успешно, без намесата и генното инженерство на “партията”, дала живот на безброй свои клонинги и погубила живота на родителите ни.

Какви са хората в ДЕОС и смяташ ли, че са способни да променят България наистина?
Вече започнах тази тема и сега ще ми е по-лесно да продължа. За да промениш България, промяната трябва отдавна да е започнала в тебе. Винаги когато говорим за това ми идват думите на Дж.Ф. Кенеди:
“Преди да попиташ какво държавата направи за мен, трябва да се запиташ какво аз направих за моята държава”
И ако всеки от нас като професиналист е успял на работното си място, съм напълно убеден че ще успее и в ДЕОС. Аз виждам във всеки един от нас, личност която иска да промени статуквото, преглъщайки егото си в името на каузата ни. Защото нашата кауза е България и промяната започва от нас, днес и сега.

Какво различава ДЕОС от всички други над 200 партии у нас?
Нищо. Да, това е така но само, ако прочетем устава и програмите им, ако обаче тяхната цел бе това, България отдавна щеше да е преуспяла държава. Това което, ще ни отличи от тях са нашите искренни намерения бавно и устойчиво да превърнем в дела, основните мисии и визии които си поставяме. Аз искам с открито лице след години, да мога да кажа на децата си, че днес сме успели да положим основите на просперираща България.
Защото, както казва Евангелието “По делата им ще ги познаете…”

ДЕОС в първо лице и с Емил, Дарин, Иван.

учредяваме ДЕОС на 31 май, събота, от 18 ч в Борисова градина, Лятната естрада. ела!