имаме силата да създаваме щастие и свобода #дансwithme

Бих искал да помогна на всички … евреи, езичници, черни и бели. … Ние всички искаме да живеем в щастие, не в бедност. Не искаме да се мразим и презираме. На този свят има място за всеки. Земята е добра и богата, дава за всички. Животът може да е свободен и красив, но изгубихме пътя …

Алчността обсеби човешката душа, издигна барикади от омраза, доведе до бедност и кръвопролития.
Мислим прекалено много и чувстваме прекалено малко. … имаме нужда от хуманност и доброта.

Чуйте ме – не се отчайвайте. Омразата ще отмине, диктаторите ще умрат и силата, която са взели от хората ще се върне обратно у хората.

Не мразете! Само който не е обичан мрази!

Силата е с вас! Вие, хората имате силата! Силата да създавате машини. Силата да създавате щастие! Вие имате силата да направите този живот свободен и красив, да направите този живот като чудно приключение.

В името на демокрацията – нека използваме тази сила, нека я използваме заедно. Нека се борим за нов свят – свят, който ще даде възможност човек да работи, който ще даде на младите бъдеще, а на старите сигурност. Позволихме да ни лъжат! Но не изпълниха обещанията си. И никога няма да го направят!

Диктаторите освобождават себе си, но поробват хората!

Да се преборим с алчността, омразата и нетолерантността! Да се борим за свят със смисъл, свят, в който науката и прогресът ще отведат всички ни към щастие!

цялата реч на Великият Чаплин от Великият диктатор на английски тук

#дансwithme
#оставка