Игнайт #2 утре вечер в София с тема Предприемачество

На 14ти ноември от 19 часа Игнайт София ще ни събере за втори път в клуб “Туинс”, НДК.

След първия успешен Игнайт София, който се проведе като част от глобалнатаИгнайт седмица през февруари 2011, ви каним да участвате в Игнайт София #2.

Темите са разнообразни: храната, предприемачеството, трансформацията на градска среда или иновациите. Общото между тях е, че всички засягат пряко и нашето ежедневие.

  • Мартин Линков ще говори за това, колко небрежно се отнасяме към храната и респективно към здравето си.
  • Предприемачеството като шанс за промяна, развитие и нови работни места е тема на презентацията на Жюстин Томс (моя милост).
  • Георги Малчев ще ни разкаже за начините да мотивираме хората около нас.
  • Рая Боюкова е част от екипа на Трансформатори. Тя ще ни покаже, как да променяме средата около себе си към по-добро, въпреки всички трудности.
  • В своята презентация “Disruptive InnovationМаксим Гурвиц ще ни запознае с принципа на подривната технология като икономически модел, но и като начин на живот.
  • Кирил Митов е убеден в ползата от принципа на килийното училище за съвременното ИТ образование. Според него много от проблемите на компютърното обучението са решими, ако по-големите ученици учат по-малките.
  • Константин Христов е CEO at Favit Network и ще говори за структурата на съвременния интернет.

Игнайт е динамично събитие за маниаци, основано през 2006 в Сиатъл от O’Reilly Media и Makerbot.com. Вдъхновен от вечерите Печа Куче, Игнайт се провежда ежегодно в над 100 града по света, включително Хелзинки (Финландия), Париж (Франция), Ню Йорк (САЩ), а сега и София.

Игнайт София се организира от Симеон Янчев (robotev.com), Албена Баева (runabout.eu) и Рене Беекман (raakvlak.net).