още един студентски бисер

това цялото е от един автор, анблок така да се каже, без никакви корекции и както сами ще забележите – прелива от мисъл, стил и оргиналност:

„В уеб пространството ПР съобщението няма единствена цел да популяризира даден продукт, услуга или стока. Съобщенията варират – те могат да показват както отношение на определена компания за дадена кауза, както и да бъдат под формата на съобщения, представляващи новини за компанията.

Както онлайн Маркетинга, така и онлайн ПР, си има „специфична таргет група“. Тази така наречена таргет група може да бъде наречена по различен начин, примерно „ключова публика“, тя представлява всяка една таргетирана група, която има пряко отношение към компанията.

Част от ежедневието на един ПР специалист несъмнено е „уеб пространството“. Или по-точно казано-сутрешното кафе, прочитането на пресата, и казването на „добро утро“ на колегите, е последвано от пускането на компютъра, включването на „браузъра“ и търсенето на „онлайн“ издания, които информират своите читатели за текущите световни, местни и регионални новини. Несъмнено е, че голяма част от хартията, като реалистичен вариант не е преимущество за днешните така хубави и лоши черти, защото нищо не може да замени чувството на читателя при допира му с книгата, при отгръщането на лист по лист, при разглеждането на кориците, при прочитането на информацията за автора на последната корица. Хубавите черти се изразяват във времето на прочитане на информацията. Защото в нашето забързано ежедневие времето е толкова важно, колкото може би е важно сутрешното кафе или запалване на „цигара след секс“.

Как започва деня на един ПР специалист – може би от тук трябва да тръгнем преди да опишем „нещата“, които всеки ПР трябва да прави ежедневно в интернет.

Денят започва като на всеки един човек, който не се занимава с ПР- звънене на будилник (вече това може да бъде и мобилен телефон), пробуждане, ставане-баня, тоалетна, обличане, съвсем лек грим, кафе, цигара и телевизор, може и радио…и „бегом марш“ към работното място.

На работното място естествено се пие още едно кафе, взима се пресата (като хартиен вариант), прочита се и от там насетне се сяда зад работния монитор, около който има стотици бележки, напомнящи срещи, оферти, заявки и прочие.“

линкове към предните бисери: едно, две, три, четири, пет

сутрешен поздрав, с носталгия и френски привкус

сутринта се присетих за тази красива песен

нека е поздрав за Дачи, всички, които обичат френските песни и Joe Dassin, за влюбените …

A toi

a nous
aux souvenirs que nous allons nous faire
A l’avenir et au present surtout
A la sante de cette vielle terre
qui s’en fout

A nous
A nos espoirs et a nos illusions
A notre prochain premier rendez-vous
A la sante de ces milliers d’amoureux
Qui sont comme nous

A la vie a l’amour
A nos nuits, a nos jours
A l’eternel retours de la chance
A l’enfant qui viendrat
qui nous ressemblera
qui sera a la fois toi et moi

лилавата крава на Сет Годин в 17 минути

продължавам с филмчетата от TED
тук Сет Годин разказва много набързо основните си виждания, споделени по-пространно в книгите му – за лилавата крава, за маркетинга на позволението и т.н. – като за хора, които не са го чели звучи зарибяващо, препоръчвам на студентите

краят на филмчето в аванс:
1. design rules now
2. safe is risky
3. very good … is bad

и линк към блога на Сет Годин